UEFA sada SMIJE da kazni Milan - IZBAČENI IZ EVROPE!

Autor:

Zbog kršenja finansijskog fer-pleja dvije strane postigle su dogovor po kome se Milan povlači iz Lige Evrope. Odnosno, to je "kulturniji" način da ih izbace iz evropskih takmičenja.

UEFA sada SMIJE da kazni Milan - IZBAČENI IZ EVROPE! Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

"Rosoneri" neće učestvovati u Ligi Evrope 2019/20, iako su to "zaradili" na terenu.

Mučili su se i mučili kako bi obezbijedili mjesto koje direktno vodi u grupnu fazu masovnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali zbog kršenja FFP (finansijski fer-plej) dogovorili su se sa UEFA da njihova kazna bude "odustajanje"od Lige Evrope.

Odnosno, to je "kulturniji način" umjesto klasičnog izbacivanja iz evropskih takmičenja, koji je potvrđen kod Sportskog suda u Lozani (CAS) i na tu odluku se Milan neće žaliti.

Zanimljivo je da je za UEFA "neoprostiv grijeh" bio što je Milan trošio više nego što je zaradio, dok su čelnici iste organizacije odlučili da sedmostrukom prvaku "starog kontinenta" progledaju kroz prste prije tačno 13 godina, za nešto što djeluje mnogo ozbiljnije.

U čuveni skandal sa namiještanjem utakmica "Kalčopoli" bio je umiješan i Milan koji je italijanska federacija kaznila oduzimanjem bodova, ali je uprkos tome igrao Ligu šampiona.

Odnosno, UEFA je "rosonerima" dozvolila u posljednjem trenutku da zaigraju kvalifikacije protiv Crvene zvezde, u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu, a zanimljivo je da su u tom trneutku čak igrači bili na odmorima.

To je naljutilo navijače Crvene zvezde, koji su uputili čuvenu parolu čelnicima UEFA, a Milan je pobijedio ukupnim rezultatom 3:1 - i kasnije osvojio isto takmičenje.

Uskoro opširnije...

Sve vijesti