Rupa u kazni: Čelsi POLA AZARA dao na Kovačića!

Autor:

Navijači se šale da je Čelsi i sa zabranom transfera potrošio više novca od Arsenala na pojačanja, dok mnogobrojni "plavci" veruju da ih je Real Madrid nasamario.

Rupa u kazni: Čelsi POLA AZARA dao na Kovačića! Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant

"Pade" rekord Hrvatske!

Mateo Kovačić (25) će postati najskuplji hrvatski fudbaler u istoriji nakon što se ovih dana kompletira njegov transfer u Čelsi, po neverovatnoj ceni od 50 miliona evra, iako je i dalje na snazi FIFA zabrana transfera za tim sa "Bridža".

Čelsi je našao "rupu" u kazni i Kovačića, za razliku od drugih, može da pazari pošto je bio registrovan za njih kao pozajmljeni igrač Reala, dok u ugovoru postoji klauzula o otkupu.

S obzirom na to da su "plavcima" neophodna pojačanja, posebno na sredini terena gde imaju samo Kantea, Žoržinja, Bakajoka i Drinkvotera, dok je Ruben Loftus-Čik povređen na duži period, jasno je bilo da Čelsi nekako mora da reši problem, makar i preplatio Kovačića.

Svesni su toga bili i u Realu i "naduvali" su cenu za hrvatskog vezistu, a koliko je dobar posao u pitanju najbolje govori podatak da su ovim transferom "otplatili" pola Edena Azara.

Najbolji fudbaler Čelsija je pre nekoliko nedelja prešao u kraljevski klub za 100 miliona evra, ne računajući bonuse, dok je Real Madrid za petog-šestog svog igrača u rotaciji na sredini terena dobio upola manje...

Kovačić je prošle sezone odigrao 51 meč za Čelsi bez datog gola, uz dve asistencije.

Podsetimo da Čelsi i dalje nije rešio pitanje trenera za novu sezonu, nakon odlaska Mauricija Sarija, a najverovatnije će njegov naslednik biti Frank Lampard. Derbi je dao pristanak da pregovaraju i očekuje se konačni dogovor...

Sve vijesti