Pilot na Samit G20 ponio - 39 kilograma kokaina

Autor:

Španska policija uhapsila je pilota brazilskih vojnih snaga koji je u vojnom avionu ka Sevilji prevozio tri torbe pune kokaina. A zaputili su se u zvaničnu posjetu...

0
A- A A+

droga, zaplena, dunav Foto: Tanjug/AP/Vadim Ghirda Ilustracija

Pilot je uhapšen nekoliko časova prije dolaska u avion brazilskog predsjednika Žaira Bolsonara, saopštila je danas policija.

Brazilske vazduhoplovne snage saopštile su da je pilot uhapšen prema sumnji za trgovinu narkoticima i da slučaj istražuje i vojna policija.

Izvor iz španske policije rekao je da su službenici pronašli 39 kilograma narkotika na tri mjesta u prtljagu koji su proverili dok je avion čekao da nastavi put ka Tokiju.

Razni mediji u Španiji i Brazilu navode da je pilot bio grupe pripadnika vojnog vazduhoplovstva koja je pratila Bolsonara na putu ka Japanu na samit G20, ali niko od brazilskih i španskih zvaničnika to nije potvrdio.

Bolsonaro je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter objavio da je obaviješten o hapšenju i da je naredio "hitnu saradnju sa španskom policijom".

Bolsonaro je prvobitno trebalo da se zaustavi u Sevilji, ali se u posljednjoj verziji njegovog rasporeda pominje Lisabon.)

Sve vijesti