OBRT: Američke firme stale uz Huawei!

Autor:

Microsoft i Intel nastavljaju softversku podršku Huawei kompaniji.

OBRT: Američke firme stale uz Huawei! Foto: Promo/Huawei Huawei MateBook X.

Odluka američke vlade da stavi Huawei na svoju crnu listu dovela je do bojazni da će budući uređaji te kompanije izgubiti podršku američkih kompanija kao što su Google, ARM i Microsoft. Posebno su bili zabrinuti vlasnici Huawei-jevih laptopova, kada su krajem prošlog meseca nestali svi tragovi o MateBook X Pro modelu sa Intel i Microsoft sajtova, iako je laptop vraćen mesec dana kasnije u prodaju u svim američkim Microsoft prodavnicama.

Microsoft kompanija je preko PC Word-a medija potvrdila da će Huawei Windows laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podršku, uprkos odluci administracije SAD o zabrani trgovine s kineskom kompanijom. Predstavnik Microsoft kompanije je izjavio je da ona ostaje posvećena pružanju podrške svim korisnicima i da želi da svi imaju jednako korisničko iskustvo. “Naša početna procena odluke Američkog ministarstva trgovine u odnosu na Huawei pokazala je da možemo da nastavimo ponudu ažuriranja Majkrosoft softvera korisnicima sa Huawei uređajima", naveo je on.

Pročitajte i ovo: Nemačka nije poslušala Ameriku, Huawei gradi 5G mreže!

To se poklapa s prethodnom izjavom kineske kompanije, koja je obećala da će svi Huawei računari nastaviti da dobijaju Microsoft podršku, kao i Android ažuriranja za Huawei pametne telefone i tablete. U ovo se i MONDO uverio, nakon što su i u Srbiju isporučena ažuriranja za Huawei P30 Pro i HONOR View 20 telefone (spisak svih, koji će biti ažurirani je na linku).

Isto uveravanje dao je i Intel, kada su u pitanju Huawei uređaji koji koriste Intel procesore.

Međutim, ta obećana ažuriranja odnose samo na postojeće Huawei uređaje i ostaje nam da vidimo kakva će politika svih američkih kompanija biti za nove uređaje, koji tek treba da budu najavljeni.

Izvor: Huawei Mobile

Tagovi:
Sve vijesti