Skidao Opštini Bar 2 miliona pa ide 2 godine u zatvor!

Autor:

Podgoričanin Stevan Glavatović (21) pravosnažno je osuđen na dvije godine zatvora jer je sa računa barske opštine na svoj račun prebacio dva miliona eura!

Skidao Opštini Bar 2 miliona pa ide 2 godine u zatvor! Foto: MONDO

To je iz Osnovnog suda potvrđeno Pobjedi.

Glavatović je, navodi podgorički dnevnik, sporazumno priznao krivicu a nagodbu je usvojila sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović.

On se teretio za krivično djelo prevara na štetu opštine Bar.  


Uhapšen je krajem januara, nakon što je otkriveno da se lažno predstavljao kao dostavljač javnog izvršitelja iz Bara i na osnovu falsifikovane dokumentacije doveo u zabludu službenike banke. 

“Na ime tog javnog izvršitelja predao je Odjeljenju za prinudnu naplatu CBCG falsifikovanu dokumentaciju kojom se nalaže prenos sredstava sa žiro računa Skupštine opštine Bar od 1.970.400 eura, a u korist izvršnog povjerioca preduzeća „Meta holding“ d.o.o iz Podgorice”, saopšteno je iz policije nakon što je Glavatović uhapšen. 

Osnivač i izvršni direktor „Meta holdinga“ bio je upravo optuženi Glavatović, piše Pobjeda.

On je razotkriven kada je službenica Centralne banke pozvala javnog izvršitelja i iznenadila ga kada mu je saopštila da je njegov ovlašćeni dostavljač donio tri rješenja. 

Dokumentacija koju je Glavatović donio bila je skoro vjerodostojna - imao je čak i falsifikovani dokument Ministarstva pravde!

Glavatović je 16. januara otvorio žiro račun na koji je sa računa opštine prvom transakcijom prebačeno 800.000 a potom kroz četiri transakcije još 1.170.000 eura. Podigao je 20.000 eura.

Sve vijesti