Afera "prisluškivani razgovori": Rama tuži novinara

Autor:

Albanski premijer Edi Rama podneo je tužbu protiv njemačkog novinara Pitera Tidea, nakon objavljivanja snimaka prisluškivanh razgovora koji su otkrili da je aktuelni albanski premijer prijetnjama i prevarom došao na vlast.

0
A- A A+
edi rama starke, ana brnabić Foto: Tanjug/Kabinet Predsednice Vlade Srbije/Slobodan Miljević/bg


"Njemačkom advokatu Matijasu Princu dao sam ovlašćenje da započne sudski proces u vezi navoda njemačkog lista Bild. Nemački sudovi nek odlučuju ko je u pravu, a ko je kriv. Ovo činim zato što Albanci zaslužuju da znaju istinu o pravosuđu u zemlji",  napisao je Rama na Twitteru, a prenosi portal a1on.

Nakon Ramine objave na tviteru reagova je njemački novinar Tide.

"Za šta me optužuje" Optužuje me za objavljenu istinu?",  napisao je Tide.

Reagovao je i savetnik njemačke kancelarke Martin Henc, koji je najavio da će Edi Rama uskoro biti optužen pred međunarodnim sudom.

"Piter, ovo su posljednji potresi jedne autokratije. Gospodine Rama uskoro će se naći pred međunarodnim sudovima kao optuženi?, napisao je Henc na tviteru.

Prvi napis u njemačkom listu "Bild" je bio naslovljen "Kako mafija manipuliše sa izborima u Albaniji", koji je bio objavljen početkom juna, kada su bili javno objavljeni i prisluškivani razgovori napravljeni od strane albanskih istražnih organa, na kojima se čuje kako su mafijaški klanovi kupovali glasovi za stranku Edija Rame.

Kod svih šest razgovora čuje se, kako navodi a1on, mafijaš Astrit Avdulaj koji razgovara sa gradonačelnik primorskog grada Drača i direktora "Vodovoda" kako bi se obezbijedili glasovi uz pretnju i kupovinu.

Kasnije, 16. juna objavljeno je 16 novih razgovora o izborima u gradu Peškopeja, na kojima se čuje i glas Edija Rame.

Sve vijesti