Zavirite u Onyx Cinema LED bioskop - BIOSKOP BUDUĆNOSTI

Autor:

Predstavljamo vam Onyx Cinema LED ekran, prvi LED ekran za bioskope sa DCI standardom.

Zavirite u Onyx Cinema LED bioskop - BIOSKOP BUDUĆNOSTI Foto: MONDO / Samsung

Trenutno dostupan u tri verzije (širine pet, 10 i 14 metara), Samsung Onyx ekran pruža veći vizuelni kvalitet slike, poboljšane tehničke performanse i pouzdanost napredniju od tradicionalnih projektorskih sistema. Model rezolucije 4K dobio je priznanje kao prvi bioskopski LED ekran sa sertifikatom DCI (Digital Cinema Initiatives), a Samsung Onyx donosi vizuelnu snagu LED kvaliteta slike i podešavanja slike u visokom dinamičkom opsegu (HDR) na veliki ekran, nudeći još realističniji sadržaj, koji omogućava dublje uživljavanje.

Samsung oprema svoje ekrane komponentama, najboljim u industriji, koje savršeno funkcionišu zajedno, tako da nude unaprijeđeno iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima publici širom svijeta.

Inspirisan dragim kamenom istog imena, Samsung Onyx brend aludira na sposobnost ekrana da tačno prikaže bioskopski sadržaj u vernim, dubokim i realističnim crnim bojama. U kombinaciji sa unaprijeđenim kontrastnim odnosom i specijalizovanim podešavanjima za crno-bijelu skalu prilagođenim tamnijim tonovima, ova pikselizovana slika donosi bolju osvijetljenost i više detalja prikazanih na svakoj slici, čime gledaoci postaju dio svake scene.

Izvor: Samsung

Prvo će dva ekrana biti instalirana u Španiji, jedan 10-metarski i potom i prvi 14-metarski ekran u Evropi. Nakon toga dva 10-metarska ekrana biće instalirana u Velikoj Britaniji i Irskoj, a onda i u Rumuniji prije kraja godine. Ovaj ekran biće dijagonale pet metara.

Za dodatne informacije o Samsung Onyx, posjetite vebsajt.

Bioskopski ekran sa DCI sertifikatom dosad je instaliran u 39 mjesta u svijetu, od kojih je sedam u Evropi, dok je još 14 lokacija potvrđeno za instalaciju do kraja ove godine.

Izvor: Samsung Electronics

Sve vijesti