Cilj? Jedna pobjeda i osmina finala

Autor:

Košarkašice Crne Gore danas stižu u Rigu, gdje u četvrtak otvaraju Eurobasket

0
A- A A+
košarka, lopta, košarkaška, koš, obruč Foto: Mondo

  Čine se nikada sa manje očekivanja košarkašice Crne Gore nisu nisu otputovale na Eurobasket - podmlađenje i bez kapitenke Jelene Dubljević dame Jelene Škerović imaju samo jedan cilj na šampionatu koji otvaraju u četvrtak tačno u podne protiv Švedske.

"Našu šansu tražićemo u mečevima sa Švedskom i Češkom (u grupi se nalazi još Francuska), a jedna pobjeda trebalo bi da donosi plasman u osminu finala", istakla je selektorka Škerović. "Za nas bi bio podstrek za dalji rad da ostvarimo tu pobjedu, posebno za mlađe igračice kako bi dobile motiv da nastave vrijedno da rade".

Naše dame sanjanju jednu pobjedu kojom bi nastavile takmičenje (u osmini ukrštaju sa grupom u kojoj se nalaze Letonija, Ukrajina, Velika Britanija i šampion Španija), a ukoliko do nje ne dođu?

"Ne bi bio smak svijeta", smatra Škerovićeva. "Mlada smo ekipa, a na drugoj strani su selekcije u kojima su većinom igračice koje godinama igraju Evroligu. Naš sastav je podmlađen i dosta igračica će veću minutažu imati u reprezentaciji, nego u klubovima".

Bivša kapitenka Crne Gore je nastavila u sličnom tonu...

"Može da se uradi nešto na Eurobasketu, težimo toj pobjedi i prolasku dalje, ali opet ne smije da bude razočaranje, ako ne uspijemo. Od starta potenciram da budemo borbene - od prvog do posljednjeg minuta, bez obzira na to koji je rezultat i ako tako bude biću zadovoljna", jasna je Jelena Škerović.

Kapitenka Crne Gore na šampionatu Evrope koji zajedno rganizuju Srbija i Letonija biće Snežana Aleksić...

"Djevojke su pripreme odradile maksimalno - na početku smo imale nekoliko pehova zbog povreda, ali na kraju kada je i najbitnije sve je bilo u redu, tako da smo spremne", poručila je košarkašica bugarske Beroe.

Crnogorke će na Baltiku imati i dodatni motiv...

"Pokušaćemo u svakom meču da igramo dodatno motivisano zbog Kristine Raković koja zbog povrede nije sa nama", dodala je i Aleksićeva i jasno poručila.

"Svjesne smo šta nas čeka na Eurobasketu - svaka će dati maksimum, bićemo zajedno kako na terenu, tako i van njega. Mislim da možemo da napravimo nešto pozitivno".

Prvoplasirane ekipe iz svih grupa izboriće plasman u četrtfinale, dok drugoplasirane i trećeplasirane igraju osminu finala.

Crna Gora će peti put zaredom (i ukupno) biti dio Eurobasketa, a boje naše zemlje u Letoniji braniće sljedeće dame.

SASTAV CRNE GORE: 5. Jovana Pašić (ACS Sepsi), 6. Jelena Vučetić (Budućnost), 7. Nataša Popović (Strazbur), 8. Dragana Živković (Budućnost), 9. Snežana Aleksić C (Beroe), 11. Božica Mujović (Ekstremadura), 12. Milena Jakšić (Budućnost), 13. Bojana Kovačević (Sant Adrija) , 14. Milica Jovanović (Sant Adrija), 19. Violeta Lazarević (Budućnost), 23. Irena Matović (Siudad de los Adelantados), 25. Glori Džonson (Hataj). Selektorka: Jelena Škerović.

Prva faza Eurobasketa igraće se u tri grada - dvije grupe u Rigi i po jedna u Nišu i Zrenjaninu.

Tagovi:
Sve vijesti