"Cilj pospješiti ekonomsku saradnju dvije države"

Autor:

Premijer Duško Marković rekao je u Bakuu azerbejdžanskim medijima da njegova posjeta i Poslovni forum Azerbejdžan – Crna Gora, koji je danas organizovan, imaju za cilj da podstaknu snažniju ekonomsku saradnju dvije prijateljske države.

"Cilj pospješiti ekonomsku saradnju dvije države" Foto: Vlada Crne Gore/S.Matić

„Crna Gora i Azerbejdžan imaju veoma dobre i prijateljske odnose. Mi ne samo da smo prijatelji već smo i partneri i dobro se razumijemo kada su u pitanju nacionalni interesi. Naravno ti dobri međudržavni odnosi treba da budu oplemenjeni dobrom ekonomskom saradnjom. Moja posjeta Azerbejdžanu ima za cilj da pospješi ekonomsku saradnju dvije zemlje. Juče sam o tome razgovarao sa premijerom [Novruzom] Mamadovim“, rekao jepredsjednik Marković novinarima u pauzi Poslovnog foruma.

Premijer je rekao da postoji više sektora za moguće jačanje saradnje pri čemu je posebno naglasio energetiku, poljoprivredu i trgovinu i podsjetio da azerbejdžanski Azmont Investments stoji iza jedne od najvećih investicija u Crnu Goru – projekta Porto Novi vrijednog više od 900 miliona eura.
„Ja sam siguran da će ovo biti snažan podsticaj za uzajamnu ekonomsku saradnju na dobrobit jedne i druge zemlje i većeg kvaliteta života građana i Crne Gore i Azerbejdžana. Dakle, dobri politički odnosi i naše partnerstvo su snažan podsticaj za našu ekonomsku saradnju u budućnosti“, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković azerbejdžanskim medijima za vrijeme Poslovnog foruma koji je okupio privrednike dviju država.
Sve vijesti