Zakazana sjednica, razrješenje Perovićeve jedina tačka

Autor:

Predsjednica SO Kotor, kako navode iz DPS-a, u kontinuitetu zloupotrebljava svoj položaj kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Kotor.

Zakazana sjednica, razrješenje Perovićeve jedina tačka Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Na danas održanom sastanku Klubova odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornice Brune Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu u Skupštini opštine Kotor, donešena je odluka o sazivanju XXI sjednice za 27.06.2019. godine, sa početkom u 10:00 časova sa jednom tačkom dnevnog reda: Razrješenje predsjednice Skupštine opštine Kotor, Dragice Perović, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

Perović, kako navode, u kontinuitetu zloupotrebljava svoj položaj kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Kotor, "na način da sjednice prekida i odlaže u nedogled, ne održava kolegijume sa predstavnicima Klubova odbornika, ne zakazuje sjednice Skupštine, te odbornicima ne dozvoljava da vrše svoja ovlašćenja koja su im povjerena od strane građana."

Zbog gore navedenog, kako su kazali, većina odbornika SO Kotor je još 5. juna podnijela zahtjev za njeno razrješenje, o koje se ona "očigledno oglušila u smislu da nije ispoštovala rok predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Kotor."

"Dosadašnje zloupotrebe funkcije aktuelne predsjednice SO Kotor i ne čude s obzirom na činjenicu da je danas većina kotorskog parlamenta, 17 odbornika, zateklo zaključana i zapečaćena vrata službenih prostorija SO Kotor, u vrijeme kada je zakazan nastavak XIX sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda – Razrješenje predsjednika opštine Kotor", kazali su iz DPS-a.

Danas je, kako dodaju, postupkom predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine opštine u Kotoru zarobljena demokratija, "zavezana lancima sumanutih ideja, zarad održavanja njihovih pozicija".

"Pečate loše vođene politike u prethodne 3 godine Kotorani će dobro pamtiti. Pored svega onog što je izašlo na vidjelo, najupadljivije je gaženje volje birača i neutoljena želja za čuvanjem fotelja. Kotorske ulice su danas bile zasute crvenom bojom stida iz razloga što ovakvi “demokratski iskoraci” nisu zabilježeni u istoriji Kotora niti bilo gdje u svijetu. U Kotoru je politička situacija jasna: postoji nesporna većina, kojoj je neophodno obezbijediti nesmetano funkcionisanje", zaključeno je u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti