DPS: Diktatura u Kotoru po receptu Demokrata

Autor:

Demokratska partija socijalista (DPS) danas je najoštrije osuđuje, kako su kazali, zloupotrebu ovlašćenja, opštinske imovine i kršenje zakonskih normi čelnik opštine Kotor.

DPS: Diktatura u Kotoru po receptu Demokrata Foto: DPS

Iz DPS su kazali da su predsjednik Opštine Vladimir Jokić i predsjednice Skupštine opštine Dragica Perović zapečatili salu SO i protivno volji većine odbornika spriječili održavanje zasijedanja lokalnog parlamenta.

Ocjenjuje se da zabranom pristupa prostorijama koje su dom svih odbornika koje su izabrali Kotorani, Perovićeva i Jokić pokazuju očiglednu namjeru da spriječe funkcionisanje lokalne uprave i time onemoguće osnovno funkcionisanje političkog života u opštini, iako svjesni da su poodavno manjina.

"Po njima, ako nijesu vlast, ne mora biti ni lokalne uprave, ni Kotora! Današnji čin pečaćenja ulaznih vrata sale u palati Bizanti rezultat je njihove grčevite borbe za očuvanje funkcija koje gube, s čime nikako da se pomire", kazali su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, pravno nasilje koje Jokić i Perovićeva u Kotoru sprovode nije zabilježeno u istoriji Crne Gore.

"Zbog ovakve besprizorne zloupotrebe ovlašćenja, DPS će podnijeti krivične prijave protiv Vladimira Jokića i Dragice Perović i tražiti od nadležnih pravosudnih organa da zaustave nasilje vlastodržaca koji više nemaju većinu u Skupštini opštine", poručili su DPS-a.

Izvor: DPS Crne Gore

Tagovi:
Sve vijesti