Vlada pozdravila raskid ugovora sa Tehnoputom

Autor:

Crnogorska Vlada pozdravila je odluku Uprave javnih radova da raskine tri ugovora sa podgoričkom kompanijom Tehnoput MNE, zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza.

Vlada pozdravila raskid ugovora sa Tehnoputom Foto: Vlada Crne Gore

"Vlada Crne Gore neće dozvoliti da neodgovorni izvođači ugrožavaju razvojne planove i usporavaju izgradnju i razvoj zemlje. Državni novac se mora odgovorno trošiti", piše na Twiter nalogu Vlade.

Raskinuti su ugovori od 10. jula i 19. septembra prošle i 15. aprila ove godine, kojima su bili predviđeni modernizacija lokalnih puteva i rekonstrukcija gradske saobraćajnice na području Opštine Kolašin.


Iz Uprave je saopšteno da je izvođač svojom krivicom doveo u pitanje rok i završetak radova, jer nije blagovremeno dostavio bankarsku garanciju za dobro izvršenje ugovora, niti je započeo sa ugovorenim radovima.

“Imajući u vidu da, uprkos upozorenjima i pozivima Uprave javnih radova, nepravilnosti nijesu otklonjene, Uprava je odlučila da jednostrano raskine ugovor sa ovim izvođačem, u skladu sa zakonskom regulativom i odredbama ugovora”, dodaje se u saopštenju.

Sve vijesti