Pet muškaraca uhapšeno u potjeri nadomak Danilovgrada

Autor:

Pet muškaraca uhapšeno je jutros u policijskoj potjeri nadomak Danilovgrada.

0
A- A A+

ukradeno i korisceno vozilo Foto: Uprava policije

Iz Uprave policije je saopšteno da je oko 4.40 prijavljeno da je uz prijetnju pištoljem iz benzinske pumpe "Montenegro Petrol" ukraden novac.

"Izvršioci su bili maskirani, odnosno, nosili su fantomku, silikonsku masku, kačkete i rukavice. Odmah nakon saznanja o krivičnom djelu službenici policije su koordiniranom akcijom svih operativnih jedinica CB Podgorica započeli plansku potjeru za izvršiocima navedenog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

pistolj, razbojnistvo Foto: Uprava policije

Pljačkaši su ukradenim automobilom marke VW Vento, podgoričkih registarskih oznaka, pobjegli u pravcu Danilovgrada i za njima je krenula policijska potjera.

"Prilikom potjere na više pozicija izvršioci se nijesu zaustavili na policijski znak za zaustavljanje, prilikom čega su ostvarili kontakt sa nekoliko policijskih vozila", naveli su iz policije.

Kako se navodi, nakon opsežne potjere, u mjestu Sladojevo Kopito u opštini Danilovgrad, policijski službenici su sustigli i uhapsili M.R. (25), L.N. (26), V.M. (35), P.M. (27) i Ž.L. (31) iz Podgorice.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Pet lica lišenih slobode će, uz krivičnu prijavu, biti privedena navedenom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela", navodi se saopštenju.

Sve vijesti