To se čekalo: Kavaj Lenard je slobodan!

Autor:

A sada počinje otimanje za jednog od tri najbolja košarkaša na svetu...

To se čekalo: Kavaj Lenard je slobodan! Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Gunn/The Canadian Press

Licitiranje može da počne!

Kavaj Lenard (27) odbio je opciju da naredne sezone zaradi 21,3 miliona dolara u Torontu i postao je neograničeno slobodni agent, što znači da će za njega moći da se "otimaju" svi timovi, uključujući i njegov trenutni klub koji naravno namerava da ga zadrži.

Najbolji košarkaš ove sezone u NBA ligi, i osvajač šampionskog istorijskog prvog prstena sa Reptorsima, ulazi tako na tržište i traži sredinu koja ga želi na dug period.

Najviše se spekulisalo da bi mogao da ode u rodni Los Anđeles, pre svega u Kliperse, dok se sve manje priča o Lejkersima, a jedna od opcija bio bi odlazak i u Bruklin ili Nikse, dok bi posebno drugopomenuti bili izazov za sebe jer su u očajnom stanju već godinama.

Kako prenose američki mediji, najrealnija opcija je ostanak u Torontu gde je već u prvoj sezoni postao legenda franšize, a deluje i da se po temperamentu slaže sa Kanađanima.

Naime, očekivano je da će Reptorsi iskoristiti opciju kao jedini tim koji može da ponudi Kavaju Lenardu maksimalni ugovor na PET godina u vrednosti od 190 miliona dolara, a ostalo je na igraču ukoliko želi to da prihvati.

/ŽESTOKA KAZNA DOKU RIVERSU ZBOG "KAVAJ PODSEĆA NA DŽORDANA"/

Lenard, Kavaji, Kavaj Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP/Tanjug

Toronto se prošlog leta "kockao" sa Lenardom kada su ga doveli iz Spursa na jednu sezonu, a za njega su dali dotadašnje prvo lice svoje franšize Demara Derozana.

Znali su da postoji velika šansa da ih Lenard "odjavi" nakon prve godine, a u toj sezoni je prosečno beležio 26,6 poena i 7,3 skokova po meču, dok je posebno bio impresivan u plej-of serijama koje je često dobijao na umeće.

Ako i ode, ipak je doneo titulu u Toronto...

Sve vijesti