Dva trofeja, sedam trenera: Odlaze Burić i Lakić!

Autor:

Budućnost ostaje bez predsjednika kluba vjerovatno poslije evropskh avantura, a nešto kasnije i mjesto sportskog direktora će biti upražnjeno

0
A- A A+
Fk Budućnost Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Fudbalski klub Budućnost ostaje bez predsjednika Žarka Burića!

Tu informaciju su objavile Dnevne novine, a čovjek koji je došao u klub nakon što 16 mjeseci nije postojala uprava će se povući nakon tri godine, dvije godine prije kraja petogodišnjeg mandata.

Burić će se vjerovatno povući nakon evropskih avantura “plavih”, pa će čelnici Glavnog grada morati da pronažu novo rješenje za užarenu predsjedničku fotelju.

Vlasnik kompanije “Normal Company” pored koliko - toliko sređene finansijske situacije i činjenice da je ulagano u infrastrukturu, iza svoje vladavine ostavlja dva trofeja od mogućih šest (premalo za apetite Budućnosti), kao i dobro poznato lutanje u strategiji i stručnom kadru.

Ni Burićeva uprava nije znala da odredi ciljeve (mladi ili rezultat ili i jedno i drugo), baš kao što nije znala da pronađe trenera, jer je od septembra 2016. od kada je odlazeći predsjednik došao pod Goricu, Budućnost promijenila sedam trenera - ređali su se Miodrag Vukotić, Dragan Kažić, tandem Božidar Keca Vuković i Dejan Jelenić, Vladimir Vermezović, Miodrag Džudović, Zoran Govedarica, a trenutno je strateg Branko Brnović.

Odlaskom Burića, ostaje otvoreno pitanje šta će biti sa Ristom Lakićem - sportski direktor “plavih” je stigao prije 18 mjeseci u paketu sa trenerom Vermezovićem, ali bi aktuelni, ljetnji prelazni rok mogao da mu bude oproštajni od plave stolice.

Lakić je za dvije I po godine pokušao sa idejom da talentovani igrači budu nosioci Budućnosti, uspio je da izgura priču o Stefanu Miliću kao kapitenu i zalogu za budućnost, ali ostali potezi nekadašnjeg reprezentativca, kao i rezultati u prethodnom periodu mu ne idu na ruku.

Zbog toga je na tankom ledu...

Tagovi:
Sve vijesti