Savjeti za nanošenje tamnog ruža

Autor:

Kada nosite karmin u tamnoj nijansi, morate da ga nanesete savršeno i da pripremite usne – a evo kako da to izvedete.

Savjeti za nanošenje tamnog ruža Foto: Guliver/Getty Images/puhhha

Za razliku od ruža u boji koži, taman karmin "odaje" ako ste napravili i najmanju grešku u nanošenju. A znate već i same da razmazan ili loše nanešen ruž ne čini da izgledate lepo, a užasno izgleda i ako ga nanesete na suve usne...

Ne brinite, ne morate da odustanete od omiljenog tamnog ruža, samo pratite ove savete da biste ga perfektno naneli.

Piling

Ako nanesete karmin na suve i ispucale usne, ući će svaku pukotinu i izgledaće užasno. Zato, nemojte da budete lenje, već pre nanošenja tamnog karmina uradite piling usana, kako bi koža bila glatka.

Možete da ga napravite i sami od šećera, meda i kokosovog ulja – pomešajte sastojke da dobijete gustu pastu, nanesite malo na usne i prstima masirajte kružnim pokretima.

Suve usne

Posebno ako ćete da nanesete mat karmin u tamnoj nijansi, ali i bilo koji drugi, bilo bi pametno da posle pilinga na usne nanesete neki balzam, dok našminkate lice. U međuvremenu će usne upiti malo balzama, ostatak uklonite maramicom, a zatim nanesite ruž u željenoj nijansi.

Uklopite ga sa bojom kože

Kada birate nijansu karmina, važno je da se dobro uklapa sa vašim tenom. Na primer, karmini sa plavim tonovima ne stoje dobro na bledoj koži, ali zato damama svetlijeg tena odlično pristaju tamno crveni ili bordo.

Dobra opcija za sve nijanse kože je ruž koji ima narandžasti podton. Ako imate tamniji tan, vama odlično pristaju i tamno ljubičasti i karmini u boji crvenog vina.

Nađite balans

Ako nosite taman karmin, nemojte previše da naglašavate oči. Zapravo, najbolje bi bilo da ostatak šminke bude što neupadljiviji, ako planirate da nosite taman ruž.

Koristite četkicu

Da biste savršeno naneli karmin u tamnoj nijansi, najbolje je da za to koristite četkicu. Tako će preciznost biti veća, a kao što rekosmo, jako je važno da se ruževi u upadljivijim bojama nanesu precizno.

Nakon nanošenja...

Da bi taman ruž duže izgledao savršeno na vašim usnama, šminkeri savetuju da pomoću korektora očistite ivice gde ste eventualno "prešli" liniju usana ružem, a posebno obratite pažnju na uglove usana. Zatim uzmite maramicu, stavite je između usana i pritisnite usne jednu o drugu, kako biste uklonili višak ruža.

Tagovi:
Sve vijesti