VIDEO: Napulj ima poruku za Sarija!

Autor:

"Dragi gospodine Sari...", počeli su navijači svoje odgovore.

VIDEO: Napulj ima poruku za Sarija! Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

"Kad ne možeš da ih pobediš, pridruži im se".

Utisak je mnogih da se upravo ovom poslovicom vodio Mauricio Sari (60) kada je nakon godinu dana u ostrvskom fudbalu odlučio da "odjavi" Čelsi i postane trener Juventusa, kluba koji je tri godine pre toga (neuspešno) pokušavao da svrgne sa italijanskog trona.

Postao je ikona kluba, rušio je rekorde s Napolijem kada je u pitanju broj bodova u Seriji A, ali ni to nije bilo dovoljno, rival je bio prejak...

Vladala je tenzija između dve strane, Mauricio Sari je optuživao Juventus i da se njima, kao i svim velikim klubovima "na štrafte" (Milan i Inter), lakše sviraju penali, a poznat je i snimak kada je jednom navijaču "stare dame" pokazao srednji prst iz autobusa.

Činilo se da sudbina zbog svega ovoga nikada neće spojiti Sarija i Juventus, ali kada je rukovodstvo giganta iz Torina odlučio da se zahvali Masimilijanu Alegriju - dileme nije bilo.

/MAURICIO SARI - JUVENTUS JE KRUNA MOJE TEŠKE KARIJERE/

Andrea Anjeli, Pavel Nedved i Fabio Paratići želeli su samo Mauricija Sarija za novog trenera Juventusa, a kada su ga prvi put kontaktirali čuli su neočekivano lako "DA". Počeli su pregovore s Čelsijem koji je odbijao da pusti trenera, međutim morali su na kraju da popuste i "prodali" su svog šefa stručnog štaba za samo milion evra.

Ovakav završetak sage mogao se zaključiti još krajem maja kada je Sari sa Čelsijem osvojio Ligu Evrope i za svoj prvi trofej se zahvalio navijačima Napolija.

Jasno je i njemu bilo da će se lakše "osloboditi" Čelsija nego što će se izboriti sa navijačima Napolija kod kojih je odmah postao nepoželjan, a tim povodom i klub sa juga Italije napravio je zanimljiv video - "anketu" na ulicama grada.

"Pitali" su navijače Napolija šta žele svom bivšem šefu, a iako odmah na početku vidite mrtvačku glavu, odgovori ipak nisu tako morbidni.

Ne žele mu uspeh, ali nema ni zle namere, doduše videćemo šta kažu najvatreniji...

Pogledajte sjajan video!

Sve vijesti