Uhapšen osumnjičeni da je aktivirao bombu u Siti kvartu

Autor:

Službenici CB Podgorica su, rasvijetlili aktiviranje improvizovane eksplozivne naprave i tom prilikom lišili slobode B.V. (35) iz Podgorice zbog sumnje da je počlinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala.

Uhapšen osumnjičeni da je aktivirao bombu u Siti kvartu Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Postupajući po prijavi da je u ulici Radoja Dakića u Podgorici 11. juna 2019. godine došlo do eksplozije, policijski službenici su izvršili uviđaj i izuzeli tragove sa lica mjesta radi vještačenja, kao i niz drugih mjera i radnji koje su rezultirale rasvijetljavanjem ovog događaja.


"Operativnim i istražnim mjerama i radnjama policijski službenici su došli do sumnje da je B.V. (35) iz Podgorice u navedenoj ulici na javnoj zelenoj površini aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu koja je bila unaprijed pripremljena i udaljio se sa lica mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.


O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.V. liši slobode i da mu se privede u krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sve vijesti