Vladan Radović novi trener košarkašica Budućnost Bemaxa

Autor:

Vladan Radović je novi trener košarkašica Budućnost Bemaxa, on će na klupi naslijediti Gorana Boškovića, koji je "vučice" predvodio prethodnih pet godina, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Vladan Radović novi trener košarkašica Budućnost Bemaxa Foto: Promo/ŽKK Budućnost

"ŽKK Budućnost Bemax želi da Vas obavijesti da će u narednoj sezoni  šef stručnog štaba biti Vladan Radović. Nakon pet sezona na klupi našeg kluba Goran Bošković, kojem je istekao ugovor, izrazio je  želju da se okrene novom izazovu, a povjerenje smo ukazali mladom  stručnjaku Vladanu Radoviću", navodi se u saopštenju ovog kluba.

Pod Boškovićevim vođstvom, klub je osvojio četiri duple  krune u Crnoj Gori bez poraza, dva puta bio šampion WABA lige, dva puta  trećeplasirani i u minuloj sezoni vicešampion regionalnog takmičenja.

"Boškoviću se zahvaljujemo na saradnji i profesionalnom odnosu i želimo mu puno
uspjeha u nastavku karijere", kaže se u saopštenju.


Radović je inače u nedavno završenoj sezoni vodio kadetski i  juniorski tim Budućnost Bemaxa, ekipu koja je učestvovala u WABA ligi do 15 godina, kao i naš seniorski tim u domaćim takmičenjima. S  obzirom da su prvenstvo i Kup Crne Gore igrale uglavnom mlađe i  isključivo domaće igračice, Radović ih je predvodio sa klupe i bez  poraza osvojio duplu krunu.


"Vladan Radović godinama je radio u muškoj košarci. Bio je pomoćni  trener u Ibonu Bošku Đokiću i Dušanu Dubljeviću, te Radu Petroviću u Sutjesci, kao i Petru Mijoviću u Podgorici. Poznat je i kao veoma  uspješan u radu sa mlađim kategorijama. Tokom vođenja mlađih  selekcija radio je u Ibonu, Sutjesci i Podgorici, dvije godine bio član  stručnog štaba Zorana Glomazića u pionirskoj i tri pomoćnik Dragana  Radovića u juniorskoj reprezentaciji Crne Gore", navodi se u saopštenju.


Vladan Radović nedavno je imenovan za selektora ženske kadetske reprezentacije Crne Gore.

Sve vijesti