Nuhodžić: Heroji se ne stvaraju, nego se rađaju

Autor:

Trinaestogodišnji dječak Đorđe Stojović, koji je spasio druga iz rijeke Zete, pokazao je tim činom de se heroji ne stvaraju, nego se rađaju, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Nuhodžić: Heroji se ne stvaraju, nego se rađaju Foto: Uprava policije

Nuhodžić i ministar sporta i mladih Nikola Janović ugostili su danas Đorđa Stojovića, koji je prije nekoliko dana, žrtvujući svoj život, spasio druga koji se davio u Zeti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Nuhodžić je kazao da je posebno počastvovan prilikom da ugosti hrabrog dječaka, velikog srca i plemenite duše, i poručio da je Đorđe tim činom i sa svojih 13 godina pokazao de se heroji ne stvaraju, nego rađaju.

“I zato ovaj čin sija posebnim sjajem, jer će zahvaljujući hrabrosti i prisebnosti jednog trinaestogodišnjaka dva druga i dalje dijeliti školske brige i životne probleme sa osmjehom na licu i vjerom u ljude”, istakao je Nuhodžić.

On je, kao starješina resora u čijoj je nadležnosti oblast zaštite i spašavanja, dječaku uručio zahvalnicu za iskazanu požrtvovanost i hrabrost, ističući da MUP prepoznaje i vrednuje ovakve podvige.

“Radeći ovaj posao, uočio sam da je ovakvih događaja u posljednje vrijeme sve više, što potvrđuje da crnogorski građani baštine tradicionalnu vrijednost pomoći ljudima u nevolji što, svakako, vraća vjeru u moralne vrijednosti po kojima se prepoznajemo”, zaključio je Nuhodžić.

Janović je čestitao Đorđu na hrabrosti, i poručio da je svojim činom učinio Crnu Goru ponosnom.

„Iako si još mali dječak, ti si već veliki junak i čovjek. Srce ti je veliko koliko mladost, koliko prijateljstvo. Ne misleći o opasnosti podsjetio si nas da je čovječnost jača i od podivljale rijeke. Hvala ti na lekciji dobrote i plemenitosti, koju si dao svojim vršnjacima, ali i nama odraslima“, poručio je Janović.

On je Đorđu i drugu kojeg je spasao uručio Evropske omladinske kartice, koje se dodjeljuju mladima od 13 do 29 godina i koje omogućavaju brojne pogodnosti za mlade u Crnoj Gori i Evropskoj uniji, kao i dresove fudbalske reprezentacije.

Đorđe se zahvalio ministrima i poručio da je srećan što se njegov drug oporavio, što je živ i zdrav i što je sada sa svojom porodicom.

Sve vijesti