Uhapšen Bugarin, zaplijenjeno pet "libanskih klopki"

Autor:

Granična policija uhapsila bugarskog državljanina M.A. (1979) na Graničnom prelazu Gradina kod kojeg je pronašla 20 blanko platnih kartica i uređaje koji se koriste za skidanje podataka sa platnih kartica, poznatije kao "libanske klopke"

0
A- A A+Osumnjičeni se tereti za krivčno djelo pravljenje, nabavljanje i davanje drugom sredstava za falsifikovanje, saopšteno je iz MUP-a.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova u kom roku će uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

Prema saopštenju Uprave carina sporni predmeti pronađeni su u automobilu "folksvagen" kojim je upravljao osumnjičeni i to sakriveni u prostoru motora, pored filtera za vazduh, u ladicama za dokumenta i u desnim vratima, ispod plastičnih lajsni na podu, kao i u fabričkim šupljinama prtljažnika i torbi sa ličnim prtljagom.

Otkriveno ukupno pet skimera, poznatijih kao "libanske klopke", precizira Uprava carina u svom saopštenju.

Napominje da je ovakvih slučajeva bilo i ranije, a tokom nekoliko prethodnih godina zaplijenjeno je više od 10 ovakvih naprava za skidanje novca sa tuđeg računa.

Posljednji put je jedan takav uređaj za mahinacije pronađen takođe na Gradini, u januaru ove godine, prilikom ulaska u Srbiju "tojote auris" bugarskih registracija, kojom su trojica državljana te zemlje putovala ka Bratislavi.

Sve vijesti