Srušio se Google Calendar, izazvao haos

Autor:

Kalendar Google prestao je da radi iz nepoznatih razloga, a milioni korisnika su ostali bez rasporeda, planera i podsjetnika za sastanke.

0
A- A A+

Umjesto planera, podsjetnika i dnevnih rasporeda u Google Calendar aplikaciji, korisnici su dobili klasičnu poruku o prekidu rada. "Sadržaj nije pronađen. Greška 404", iskočilo je milionima korisnika Google Calendar aplikacije ili na računarima. Problem posebno je izražen u Velikoj Britaniji, većem dijelu Evrope i Americi, sudeći prema podacima stranice Down Detector.

Iz Google kompanije su rekli da su upoznati sa problemom i da intenzivno rade na njegovom rješavanju i dodali da će uskoro imati više informacija. Prekid rada Google-ovog kalendara uslijedio je sat vremena nakon što je Google G Suite objavio da je uz ovaj kalendar mnogo jednostavnije praviti planove, zakazivati sastanke i praviti raspored aktivnosti.

Ovaj problem nije uticao na druge proizvode Google kompanije, a aplikacije kao što su GMail ili Google dokumenti i dalje se učitavaju kao i obično.

Sve vijesti