Mladi Rumuni držali lekciju Hrvatima

Autor:

U duelu naših komšija na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji i San Marinu, Rumunija bolja od Hrvatske.

Mladi Rumuni držali lekciju Hrvatima Foto: Luca Fanfani /ANSA via AP/Tanjug

Posle Srbije, koja je u ponedjeljak mimo očekivanja doživjela lagan poraz od Austrije (2:0) na otvaranju Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije, neuspješan start u borbi za olimpijsku vizu imala je i selekcija Hrvatske.

Počelo je baš loše - Srbija nadigrana u Trstu!

"Kockice" su se posle 14 godina pojavile na završnom turniru, a početak takmičenja u Grupi C prošao je neslavno – porazom od Rumunije 4:1 (2:1).

Djelovalo je da će Hrvatska doživjeti katastrofu, jer je već u 14. minutu gubila 2:0. Prezimenjaci znatno starijih kolega, Georgi Puškaš i Janis Hadži, sin rumunske fudbalske legende Georgija, uspjeli su golovima u 11. i 14. minutu da obezbijede, ispostaviće se, kapitalnu prednost.

Puškaš je gol postigao iz penala.

Prvotimac CSKA iz Moskve Nikola Vlašić uspio je vrlo brzo da smanji prednost Rumuna, ali je njegov pogodak iz 18. minuta bilo sve konkretno urađeno od Hrvata.

Doduše, i jedni i drugi imali su nekoliko odličnih prilika i dok su "kockasti" svoje propustili, pobjedu Rumunije ovjerio je Tudor Baluta u 66. minutu, a tačku na "i" stavio Adrijan Petre u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

U Grupi C večeras se sastaju još Engleska i Francuska.

Sve vijesti