Crna Gora promoviše principe i uvjerenja Alijanse

Autor:

Crna Gora izgradila je dobre odnose sa zemljama iz regiona, promovišući principe i uvjerenja Alijanse, kako bi doprinijela NATO politici proširenja, kazala je komandant NATO odbrambenog koledža Kris Vajtkros.

Crna Gora promoviše principe i uvjerenja Alijanse Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Delegacija od oko 100 predstavnika NATO Odbrambenog koledža u Rimu, na čelu sa Vajtkros, boravi u posjeti Crnoj Gori.

Vajtkros je kazala da u skladu sa programom Koledža imaju priliku da svake godine borave u studijskim posjetama NATO državama članicama i da je posebno zadovolja što je ta delegacija ove godine u Crnoj Gori.

„Ono što je takođe važno je što smo za ova dva dana, koliko boravimo u Crnoj Gori, uspjeli da vidimo kako je Crna Gora izgradila dobre odnose sa zemljama iz regiona, promovišući principe i uvjerenja Alijanse, kako bi doprinijela NATO politici proširenja“, navela je ona.

Prema riječima Vajtkros, očigledno je da je Crna Gora značajan partner NATO-a već duži niz godina.

„Možemo primijetiti pozitivan uticaj NATO članstva na naše odnose sa Crnom Gorom“, dodala je ona.

Vajtkros je rekla da je za učesnike kursa i predstavnike NATO članica veoma značajno što su imali priliku da se bolje upoznaju za uticajima i izazovima sa kojima se suočava ne samo Crna Gora, već cijeli region.

„Čast nam je što smo imali priliku da se bolje upoznamo sa situacijom u Crnoj Gori kroz razgovore sa predstavnicima Skupštine, ministrima i predstavnicima ministarstava vanjskih poslova, unutrašnjih poslova i odbrane“, kazala je ona.

Ona je dodala da joj je drago što vidi progres koji je Crna Gora ostvarila u prethodne dvije godine, kao najmlađa NATO članica.

Tagovi:
Sve vijesti