Tri mladića uhapšena zbog ubistva Milića

Autor:

Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da je rasvijetlilo ubistvo Bogdana Milića (37)

Tri mladića uhapšena zbog ubistva Milića Foto: MONDO/Miljana Dašić

Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Cetinjanina Bogdana Milića koji je likvidiran 11. juna na Cetinju, saopšteno je na pres konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević kazao je da su uhapšene tri sobe, L.N. (20) Ž.P. (19), M.P. (18) koje su, kako je kazao, bliske jednoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Njima je, nakon saslušanja u tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata.

Policija traga za još dvije osobe za koje se sumnja da su saučesnici. Pavićević je kazao da je pronađeno oružje koje je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela, silikonske maske i kačketi.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović je rekao da je protiv Ž.P. istraga pokrenuta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i da je kao član kriminalne organizacije nabavio i držao oružje i municiju za potrebe te organizacije.

„SDT je nakon pokretanja istrage izdalo nove naloge i naredbe po kojima postupaju Uprava policije, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i krupcije, Specijalno policijsko odjeljenje i druge organizacione jedinice, u cilju identifikacije i hapšenja svih pripadnika kriminalne organizacije koji su učestvovali u ovom krivičnom djelu“, istakao je on.
Na pitanje šta je motiv ubistva Milića i da li su osumnjičeni povezani sa škaljarskim i/ili kavačkim klanom, on je odgovorio da zbog faze postupka o tome ne može govoriti.

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je da organizovani kriminal stalno mijenja forme djelovanja i organizovanja, pa i bezbjednosna zajednica i Tužilaštvo prema njemu treba da djeluju tako da mijenjaju načine djelovanja.

“Osnovno je da se formiraju timovi specijalizovani u raznim oblastima, koji će da djeluju i da odgovore na sve to. SDT može da formira specijane istražne timove. U tim timovima je ono najbolje što imamo u Crnoj Gori i to daje rezultate”, naveo je on.

Katnić je rekao da način na koje organizovane kriminalne grupe izvršavaju krivična djela, zbog činjenice da imaju ogromna materijalna sredstva i da djeluju u više zemalja, otežava otkrivanje njihovih djela.

Na pres konferenciji govore učestvovali su specijalni tužilac Milivoje Katnić, Specijalni džavni tužilac Saša Čađenović, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević.

Bogdan Milić je ubijen 11. juna u pucnjavi na Cetinju

Danas saslušanje osumnjičenih za ubistvo Milića

Sve vijesti