Vlada odustaje od koncepta Ade kao nudističkog centra?

Autor:

Vlada planira da odustane od kocepta Ade Bojane kao nudističkog centra i da kroz valorizaciju izda u dugoročni zakup dio ostrva na kome bi se gradile vile i drugi rezidencijalni objekti, saznaju nezvanično Vijesti.

0
A- A A+
Ada Bojana Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Te informacije, kako piše list, iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, kojim rukovodi minister Pavle Radulović, nijesu demantovali, ali ni potvrdili.

“Za ulcinjsku Adu postoji interesovanje potencijalnih investitora, ali ono do sada nije konkretizovano podnošenjem inicijative za turističku valorizaciju ostrva”, kazali su iz Ministarstva na pitanje da li postoji interesovanje za valorizaciju Ade i ako postoji, ko su potencijalni investitori.

Iz Ministarstva su dodali da je u toku izrada analiza za tu lokaciju, koju obavlja kompanija Deloitte, tako da sada, kako su naveli, nije moguće detaljnije govoriti o projektu.

Vlada je u februaru usvojila Plan privatizacije za ovu godinu i iz njega se, kako piše list, vidi da Ada više neće biti isključivo nudistički centar, te da će jedan dio ostrva, koji se prostire na ukupno 522 hektara, vjerovatno biti pretvoren u rezidencijalni prostor.

Tagovi:
Sve vijesti