Evo zašto je dobro da se samozadovoljavate

Autor:

Evo nekoliko razloga zašto je dobro za zdravlje da sebi pružite malo užitka...

Evo zašto je dobro da se samozadovoljavate Foto: Guliver/Getty Images/Deagreez

Ako vam je potreban "izgovor" da se samozadovoljavate, možda će vas ubediti to što višestruko dobro utiče na zdravlje.

Povećava dotok krvi do mozga

Istraživanja su pokazala da je protok krvi u mozgu tokom masturbacije veći, kako bi krv dospela do mozga i do genitalija.

Skener mozga je pokazao da krv brže cirkuliše korz telo i mozak, zauzvrat povećavajući protok kiseonika i nutrijenata, stimulišući tako zdravo funkcionisanje mozga.

Održava snagu karličnih mišića

"Solo igra" može da pomogne da vam polni organ bude u "formi", pomažući u jačanju karličnih mišića.

Drugim rečima, samozadovoljavanje je praktično poput vežbe za polni organ, i to trening u kojem uživate. A najbolje od svega je što su jači karlični mišići, to ćete više uživati u samozadovoljavanju (ali i u seksualnom odnosu) i lakše ćete doživeti vrhunac.

Imaćete više samopouzdanja

Samozadovoljavanje je upoznavanje sopstvenog tela i pružanje ljubavi sebi, a što bolje znate svoje telo, više ćete ga voleti.

Dokazano je da žene koje se redovno samozadovoljavaju imaju više samopouzdanja, zadovoljnije su svojim izgledom, i emocionalno su inteligentnije.  

Podmladiće vas

Zahvaljujući tome što je tokom samozadovoljavanja povećan protok krvi, ovaj "čin" će vas podmladiti. Bolja cirkulacija krvi podstiče dotok nutrijenata i kiseonika do mozga, podstiče se i obnavljanje tkiva, te ćete začas izgledati mlađe.

Bolje ćete spavati

Nakon samozadovoljavanja, u mozgu se oslobađa dopamin, pa ćete bolje i spavati. Dubok san podmlađuje mozak, a u kombinaciji sa seksualnim vrhuncem, sjajan je za zdravlje i blagostanje.

Pošto se manjak sna povezuje sa različitim zdravstvenim problemima, uključujući i kardiovaskularne bolesti, dijabetes i Alchajmerovu bolest, definitivno je bolje da sebi pružite malo zadovoljstva nakon odlaska u krevet, kako biste bolje spavali.

Snižava stres

Svako ima različit način na koji se nosi sa stresom i anksioznošću, ali je dokazano da se prilikom samozadovoljavanja oslobađa oksitocin u mozak, hormon koji ima umirujuća dejstva.

Pa eto, znate šta vam je činiti nakon napornog dana kako biste se opustili...

Ublažava simptome infekcije urinarnog trakta

Niko ne tvrdi da je samozadovoljavanje lek za infekcije urinarnog trakta, ali može malo da ublaži simptome. Stručnjaci kažu da na ovaj način može malo da se ublaži bol, pa eto, probajte sledeći put kada budete imali ovaj problem...

Pomoći će vam da doživite vrhunac

Dok mnoge žene nemaju problem da dožive vrhuanc prilikom samozadovoljavanja, mnoge imaju taj problem prilikom seksualnog odnosa sa partnerom. Brojni terapeuti zato predlažu samozadovoljavanje pred partnerom ili uzajamno zadovoljavanje, kako biste poboljšali svoj seksualni život i povećali šanse za vrhunac.

Uživajte u svom telu bez griže savesti!

Sve vijesti