Jaki zemljotresi u Kini, ima mrtvih! (VIDEO)

Autor:

Dva jaka zemljotresa pogodila su danas jugozapadnu kinesku provinciju Sečuan. Dvoje ljudi je poginulo i 19 je povređeno.

0
A- A A+Prvi potres, jačine 5,9 stepena po Rihterovoj skali, pratio je oko 30 minuta kasnije još jedan magnitude od 5,2, oba sa dubinom od 10 kilometara sa epicentrom u blizini okruga Čangning, saopštio je Američki geološki zavod, prenosi Rojters.

Državna televizija saopštila je i da su spasioci stigli do epicentra koji je uglavnom u ruralnom području i da su izvukli neke ljude iz ruševina žive.


Kineski državni mediji kažu da se potres osetio u velikim gradovima tog regiona, uključujući i glavni grad pokrajine Sečuan, Čengdu i gradu Čongking.

Kineska agencija Sinhua saopštila je da je nekoliko kuća oštećeno u Čongkingu, ali da nije bilo povređenih tamo, prema podacima Opštinske kancelarije za vanredne situacije.

Slike objavljene u državnim medijima i na njihovim društvenim nalozima su pokazale pukotine na pojedinim zgradama i ljude koji su trčali ulicama u nekim gradovima u Sečuanu.

Ministarstvo za upravljanje vanrednim situacijama saopštilo je da su vatrogasci poslati na mesto potresa da učestvuju u spasavanju.

U zemljotresu u provinciji Sečuan u maju 2008. poginulo je skoro 70.000 ljudi. Taj zemljotres bio je magnitude 7,9.

Tagovi:
Sve vijesti