E, ovo je pravi Lamborgini terenac (FOTO)

Autor:

Sterato je baziran na Hurakanu EVO i koristi njegov 5,2-litarski V10 atmosferski motor koji razvija 640 konjskih snaga.

E, ovo je pravi Lamborgini terenac (FOTO) Foto: promo/Automobili Lamborghini S.p.A.

Lamborgini Hurakan Sterato je ime koncepta koji je nedavno predstavio čuveni italijanski proizvođač sportskih automobila.

Ideja kreatora je bila kako jedna supersportski automobil terati po neasfaltiranim putevima. Dakle, ovde ne govorimo u nekom SUV modelu, jer oni već imaju Urusa, već o "pravom" Lamborginiju sa off-road karaktesristikama.

Sterato je baziran na Hurakanu EVO i koristi njegov 5,2-litarski V10 atmosferski motor koji razvija 640 konjskih snaga.

Naravno, pogon je svim točkovima, a prilagođen je vožnji po podlogama sa slabijim prianjanjem. Uz to, klirens je povišen za 47 milimetara, a gume, koje se montiraju na 20-inčne felne, su prilično debele za jedan Lambo, da ne kažemo, da ima balonke.

Sterato ima posebna ojačanja podvozja izrađenja od aluminijuma i posebnog hibridno materijala na bazi ugljeničnih vlakana.

Da je reli vožnja bila na pameti kreatorima govori i podatak da je Sterato opremljen posebnim LED reflektorima instaliranim na vrhu haube i krovu vozila.

Unutra su prisutna nova karbonska sportska sedišta sa pojasevima koji se vezuju u četiri tačke, kao i rolbar izrađen od lake legure titanijuma.

Sve ovo zvuči, ali je ipak riječ o konceptu.

Međutim, kako prenose pojedini italijanski mediji postoji mogućnost da Sterato krene da se proizvodi u seriji od 500 do 1.000 primjeraka.

Tehnički šef Lamborginija Mauricio Ređani izjavio kako kompanija planira da ozbiljno zaraditi na Steratu i najavio da će mnoge komponente biti izrađivane iz pomoć 3D štampača.

Najavljena cijena iznosi oko 240.000 eura.

Ovo ne bi bio prvi ovakav terenac, jer su Lamborginijevi modeli Harama i Urako tokom sedamdesetih imali svoje verzije namenjene vožnji kroz "pustinju i prašinu".

Tagovi:
Sve vijesti