"Djeca su umrla ovdje, idiote!" (FOTO)

Autor:

Ruska influenserka Veronika Ročeva (23) na meti napada zbog fotografisanja u donjem vešu u Černobilju, mjestu najveće nuklearne nesreće.

0
A- A A+


Fotografije ove djevojke izazvale su buru na društvenim mrežama. Mnogi su je, nebiranim riječima, osudili zbog toga što je iskoristila mjesto nuklearne katastrofe prije 33 godine za svoju ličnu promociju.

"Ti si bolesna", "Vjerovatno nije ni dovoljno pametna da bi shvatila da je to što je uradila nepoštovanje", "Djeca su umrla ovdje, idiote", "Možda da napraviš sledeću fotografiju na groblju. Poželjno sa otvorenim kovčegom i svježim lešom", pa čak i "Da, zračenje je seksi. Radujemo se tvojoj dijagnozi raka".

Ovo su samo neki od komentara koji su joj poslali na Instagram profil.

Nakon lavine osude, Veronika je izjavila da je nastala zabuna, jer se uopšte nije slikala u Černobilju, već u 4.000 kilometara udaljenom Novosibirsku u Sibiru, kao i da "ne zna" zbog čega je uz fotografije osvanuo geo tag Pripjat, grada u Ukrajini gdje se dogodila nuklearna katastrofa 1986. godine. 

Na prvoj seriji fotografija Veronika je ostavila Pripjat kao geo tag, želeći da pokaže da se nalazi u gradu koji je sagrađan za radnike nuklerne elektrane i koji je nakon katastrofe 1986. godine napušten zbog visokog stepena radijacije. 

Sporne fotografije objavljene su 6. i 13. juna. Na prve dvije Veronika pozira u skupocjenom providnom zaštitnom odijelu, a u prvom planu je njena pozadina i veš.

Mlada influnserka nekoliko dana kasnije objavila još dvije fotografije na kojima nosi isto zaštitno odjelo, ali ovog puta je gole grudi prekrila rukama, dok na licu nosi gas masku.

MONDPop EPIZODA O SERIJI ČERNOBILJ

Izvor: MONDO/Jelena Đurović

PODKAST PRVI RED: PRIČA O ČERNOBILJU  

Izvor: MONDO

Sve vijesti