Za Crnu Goru - svi! Lavovski napad na EP

Autor:

Rukometaši igraju protiv Ukrajine u grotlu Morače (18.00), trijumf garantuje plasman na EURO 2020. u Norveškoj, Švedskoj i Austriji

0
A- A A+
rukomet-reprezentacija Foto: MONDO/Anto Baković

  Još jedno veliko junsko veče u Morači!

Dvorana koja je “progutala” Njemačku, Dansku i Švedsku, biće poprište utakmice Crna Gora - Ukrajina u posljednjem kolu kvalifikacija za rukometno Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Plan “lavova” je jasan: pobijediti Ukrajinu, osvojiti drugo mjesto u grupi i obezbijediti plasman na EURO. “Crveni” tako jure plasman na peto EP (četiri puta učestvovali na EP 2008, 2014, 2016, 2018), a četvrto uzastopno.

Učenicima Zorana Roganovića bi odgovarao i remi, posebno jer će se na prvenstvo Evrope plasirati četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa, ali…

Ne interesuje nas neriješen rezultat. Razmišljamo samo o pobjedi, kalkulacije nas ne zanimaju”, jasno je poručio Mirko Radović, na čije se riječi nadovezao Vladan Lipovina, koji tipuje na factor publike.

Sve je u našim rukama. Dobro smo se pripremili i mislim da ćemo pobijediti, što nam je i neophodno. Uz pomoć publike možemo do trijumfa i mislim da je to najbolji mogući način da se završe kvalifikacije - da dobijemo Ukrajince i zajedno sa navijačima proslavimo uspjeh”, jasan je novi desni bek njemačkog Balingena.

“Lavovi” priželjkuju punu dvoranu, znaju da su favoriti protiv Ukrajine, ali poštuju rivala koji je posljednji put na Evropskom prvenstvu učestvovao 2010. kada je na EP u Austriji zauzeo posljednje mjesto.

Siguran sam da ćemo poslije utakmice biti potpuno iscijeđeni, da nikome neće ostati ni djelić snage, jer ćemo dati sve od sebe. Nadam se da će to biti dovoljno za rezultat koji bi nas odveo na Evropsko prvenstvo”, jasno je poručio selektor Roganović.

Ulaz u Moraču je slobodan…

Sve vijesti