Jokanović: Blizu sam posla, nije reprezentacija

Autor:

Srpski trener misli da nije trenutak da preuzme nacionalni tim, jer želi svakodnevno da radi sa igračima. Blizu je novog posla.

Jokanović: Blizu sam posla, nije reprezentacija Foto: Mike Egerton/PA via AP/Tanjug

Srbija je od utorka bez selektora. Mladen Krstajić nije "preživeo" ubedljivi poraz od Ukrajine (5:0), a ono što se i očekivalo dogodilo se na sednici Izvršnog odbora FSS dva dana posle pobede nad Litvanijom.

Sada je pitanje ko će naslediti Krstajića. Kroz medije se provlači nekoliko uobičajenih imena, a jedno od njih je Slaviša Jokanović.

Srpski stručnjak tvrdi da je blizu novog posla, ali ne u reprezentaciji.

"Lepo je kad ljudi cene ono što si postigao. Posao selektora, međutim, u ovom momentu nije realna opcija. Volim da sam svakodnevno na terenu, a to mogu da ostvarim samo u klubu. Nacionalni tim se okuplja jednom u dva ili tri meseca u proseku, što je u ovom trenutku predaleko od mojih želja. Jednog dana je moguće, ako budem imao priliku", rekao je Jokanović za "Novosti".

Jokanoviću smeta to što se njegovo ime zloupotrebljava u medijima.

"Neka me ne guraju u lažne priče. Oduvek sam duvao samo u svoju supu i gledao isključivo u svoje dvorište. Ne znam kome je u interesu da izmišlja i pominje milione evra. Neko to čita i može svašta da pomisli. A jedina istina je da sve to nije istina", nastavio je poznati trener.

Nekadašnji šef stručnog štaba Partizana sa puno uspeha radio je do nedavno u Engleskoj, gde je prošlog proleća uspeo Fulam da dovede do Premijer lige. Zbog loših rezultata u najjačem takmičenju, ostao je bez posla 14. novembra.

"Neke priče stalno postoje. Blizu sam novog posla, koji u ovom trenutku sigurno neće biti selektorsko mesto kod nas", potvrdio je Slaviša Jokanović.

Tagovi:
Sve vijesti