Bratstvo i timska igra "lome" Ukrajinu

Autor:

Meč odluke - "lavovi" sjutra (nedjelja, 18h) u direktnom duelu sa Ukrajinom odlučuju ko putuje na EP

0
A- A A+
rukomet reprezentacija Foto: MONDO/Anto Baković

  Lavovi su se juče vratili iz Faruma gdje su protiv Farskih Ostrva napravili prvi od posljednja dva koraka ka Evropskom prvenstvu. Za drugi će im trebati još jedno veliko junsko veče u "Morači" - protiv Ukrajine, sjutra (nedjelja) od 18 sati.

Koliko rukometašima Crne Gore znači podrška navijača najbolje govori i video koji su "lavovi" snimili odmah nakon meča u Farumu.

"Dragi navijači, koristimo priliku da vas pozovemo da još jednom budete naš osmi igrač. Mnogo puta do sada ste nas vodili do velikih pobjeda i mnogo je za nas bitno da nas još jednom podržite u punoj 'Morači'. Da savladamo Ukrajinu i odemo na još jedno Evropsko prvenstvo", rekao je ispred "lavova" kapiten Vasko Ševaljević, a onda su svi uglas poručili dobro poznato - Za Crnu Goru, svi!

Uostalom i riječi selektora Zorana Roganovića, koji je istakao da "lavovi" nikada ne gube u punoj "Morači" dovoljno govore o povezanosti naših rukometaša i navijača.

Naš selektor govorio je i o važnosti sjutrašnjeg meča...

"U slučaju pobjede nad Ukrajinom našli bismo se na drugom mjestu, odmah iza Danske i mislim da bi to bio veliki uspjeh - kako za nas, tako i za crnogorski rukomet i našu državu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da u nedjelju sve ovo i ostvarimo", jasno poručio je selektor Roganović.

Veliki borac Nemanja Grbović i suprebrzo krilo Miloš Vujović u prvi pan ističu zajedništvo koje vlada među našim rukometašima.

"Nadam se da ćemo uspjeti", istakao je Grbović. "Moramo da budemo složni i da igramo timski. Pojedinac nikada ne može sam ništa da napravi".

Slično razmišlja i Miloš Vujović, koji je u četvrtak u Farumu sa 11 golova nosio Crnu Goru do revanša Farskim Ostrvima (24:21).

"Golovi su bili samo potvrda moje dobre sezone u Tatabanji. Bekovi nisu dolazi mnogo do izražaja zbog duboke zone Farana, tako da se otvarao veći prostor za nas krila i pivote. Tih mojih 11 golova ništa ne znače, jer zaista u toj igri sam uživao zajedno sa svojim saigračima. Osjećao sam tu našu povezanost - to naše bratstvo. Nadam se da ćemo tako nastaviti u narednom meču", jasan je Vujović.

Crna Gora juri plasman na peto veliko takmiečenje (četiri puta učestvovala na EP 2008, '14, '16, '18 i jednom na SP 2013), dok je Ukrajina posljednji put na nekom velikom takmičenju nastupila 2010. kada je na EP u Austriji zauzela posljednje mjesto. Inače ukupno ima pet nastupa na evropskim prvenstvima.

Ulaz u "Moraču" za nedjeljni spektakl biće slobodan.

Tagovi:
Sve vijesti