Roganović: Lavovi ne gube u punoj Morači

Selektor rukometaša Crne Gore pozvao navijače da naprave pakao u odlučujućem meču kvalifikacija za EP

Roganović: Lavovi ne gube u punoj Morači Foto: MONDO/Anto Baković

Prvi od dva ključna koraka ka Evropskom prvenstvu napravljen je rutinski. Nije ni ovog puta bilo lako protiv nezgodnog autsajdera Farskih Ostrva, ali "lavovi" su sada poput velikih timova na vrijeme "zaključali" meč (24:21) i sada je sve spremno za veliko nedjeljno veče u "Morači".

Rukometaši Crne Gore te večeri od 18 sati dočekaće Ukrajinu - pobjeda znači odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Zadovoljni smo sa dva boda, ali puno toga možemo i trebalo bi da popravimo ukoliko očekujemo pobjedu nad Ukrajinom u nedjelju", bio je realan nakon meča sa Faranima naš selektor Zoran Roganović.

Selektor dobro zna i zbog čega sve nije bilo na top nivou u Farumu...

"Utakmica je bila jako teška, igrali smo u grču, vjerovatno zbog važnosti, jer smo ovom pobjedom došli u situaciju da trijumfom nad Ukrajinom budemo na 2. mjestu i direktno se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo", objasnio je Roganović.

Farska Ostrva su se još jednom pokazala kao nezgodan rival - uostalom niko ih nije lako dobio u kvalifikacijama.

"Farani trče, bore se 60 minuta. Niko ih nije nadigrao u ovoj grupi, ne bi trebalo da budemo nezadovoljni, ali nam opet ostaje prostora da popravimo neke stvari", nema dilemu naš selektor.

Nedjelja, Ukrajina, na stolu je viza za EURO - selektor želi da grmi sa tribina.

"Siguran sam da ćemo u nedjelju odigrati još bolje i nadam se ogromnoj podršci sa tribina, jer kada je dvorana bila puna, a pogotovo 'Morača', još nismo izgubili utakmicu. Očekujemo da će se napuniti i da zajedno proslavimo odlazak na EP", zaključio je Roganović.

Pobjeda u nedjelju garantuje EP, u slučaju remija ili poraza, "lavovi" bi morali da čekaju kraj svih ostalih mečeva kako bi saznali da li će biti među četri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa.

Sve vijesti