Pretresi u Nikšiću i Rožajama, uhapšena tri dilera

Autor:

Policija u Nikšiću i Rožajama pronašla i oduzela heroin i marihuanu. Tri osobe uhapšene

Pretresi u Nikšiću i Rožajama, uhapšena tri dilera Foto: Uprava policije

Nikšićka policija je pronašla i oduzela heroin i uhapsila osumnjičenog. Osim toga policija u Rožajama uhapsila je dvije osobe zbog lanca ulične prodaje droge.

"Naime, policija u Nikšiću izvršila je pretres S.J. (36) iz Nikšića i prostorija koje on koristi. Policija je  pretresom pronašla i oduzela 35 pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne težine oko 100 grama. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena opojna droga bila namjenjena tzv. uličnoj prodaji opojnih droga.  Pronađena i oduzeta materija biće upućena u Forenzički centra radi vještačenja", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se S.J. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon saslušanja tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Policija u Rožajama izvela je akciju u kojoj je otkriven lanac tzv. ulične prodaje droge i uhapsili dvije osobe, A.K. (20) i E.M. (19) iz Rožaja koji su osumnjičeni za posjedovanje i stavljanje u promet marihuane.

"A.K. je, kako se sumnja, drogu prodao E.M, dok je E.M. drogu koju je kupio od A.K. prodao jednom licu. Lanac ulične prodaje droge otkriven je kad je policija kod tog lica kontrolom pronašla pakovanje marihuane koju je ovo lice držalo radi upotrebe. Kriminalistička obrada uputila je na sumnju da je ovo lice marihuanu kupilo od E.M. Organizovana je opservacija i policijski službenici su pretresli E.M. kod kojeg je pronađeno još pakovanja marihuane koje je E.M, sumnja se, imao namjeru da proda pomenutom licu. Dalja kriminalistička obrada uputila je na sumnju da je E.M. marihuanu kupio od A.K. Pretresom A.K. takođe je pronađeno pakovanje marihuane", saopšteno jeiz policije.

Osumnjičeni A.K. i E.M. su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Sve vijesti