Dan za osvetu i pretposljednji korak ka EURU

Autor:

Rukometaši Crne Gore večeras (19.30h) u Farumu igraju protiv Farskih Ostrva u 5. kolu kvalifikacija za EP

Dan za osvetu i pretposljednji korak ka EURU Foto: MONDO/Anto Baković

Ukoliko žele da peti put ukupno, a četvrti zaredom budu dio evropske elite rukometaši Crne Gore večeas će morati da budu "lavovi" i protiv autsajdera. Večeras će morati da budu bez greške protiv velikog "dužnika" iz prvog kola Farskih Ostrva, a onda u nedjelju u paklu "Morače" i protiv Ukrajine.

Još dva koraka dijele momke Zorana Roganovića od plasmana na Evropsko prvenestvo, koje će u januaru 2020. zajedno organizovati Norveška, Švedska i Austrija.

"Bez kalkulacija idemo na dvije pobjede, na drugo mjesto u grupi, pa da u nedjelju proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo", poručio je naš golman Nebojša Simić.

"Lavovi" će, osim dva boda koja će ih približiti EURU, imati motiv i da se na neki način osvete Farskim Ostrvima, koja su na startu kvalifikacija senzacionalno odnijela bod Podgorice.

"Mnogo je razloga zbog kojih moramo danas da slavimo, ali jedan od glavnih je da se i dodatno motivišemo pred odlučujući meč sa Ukrajinom", nema dilemu Simić. "Ne smijemo da ih potcijenimo kao u prvoj utakmici, već da odigramo maksimalno izbiljno kako bi se osvojila ta dva boda, jer isto je velika razlika biti drugoplasirani ili trećeplasirani u grupi - zbog grupa na Evropskom prvestvu. Kad već imamo šansu za drugo mjesto, treba da idemo maksimalno u obje utakmice".

Farska Ostrva su su autsajder grupe, ali..

"Sigurno je da su Farani malo neugodni i rekao bih dosta potcijenjeni od strane javnosti - uostalom jedva ih je i Ukrajina dobila", objasnio je golman "lavova".

Kraj je sezone, umor je tu, ali kada "lavovi" navuku crveni dres sve to se zaboravlja.

"Umor može da bude problem, ali iako je kraj sezone ovo su dvije najvažnije utakmice za sve nas - najbitnije što individualno tako i kao ekipi. Zato znam da ćemo svi dati maksimum", više je nego jasan naš desni bek Stefan Čavor. "Nadam se da ćemo protiv Farskih Ostrva moći da podijelimo minutažu, a onda protiv Ukrajine da damo sve za drugo mjesto i odlazak na Evropsko prvenstvo".

Farani više nisu nepoznanica...

"Radi se o dobroj reprezentaciji, drugačije igraju od nas, dosta su niži, imaju brze igrače, ali i visinu u odbrani... Sigurno će biti teško, ali spremili smo se, dosta smo ih gledali i kao što sam rekao vjerujem da ćemo se vratiti sa dva boda", zaključio je Čavor.

Meč u Farumu počinje u 19.30h, a nedjeljni sa Ukrajinom u 18. Danska je prva u našoj grupi sa osam bodova, Ukrajina druga sa šest (ove dvije slekcije imaju meč više), Crna Gora je treća sa tri, a posljednja su Farska Ostrva sa bodom.

Na EP će plasirati po dvije najbolje selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećepasirane.

Sve vijesti