Janović: Više od 2,5 hiljade djece u školskom sportu

Autor:

U sistemu takmičenja u školskom sportu učestvovalo je više od 2,5 hiljade djece iz oko 70 osnovnih škola iz cijele Crne Gore, kazao je ministar sporta Nikola Janović.

Janović: Više od 2,5 hiljade djece u školskom sportu Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore usvojila je danas Informaciju o realizaciji programa školskog sporta.

Janović se zahvalio nastavnicima Fizičkog vaspitanja koji su doprinijeli da se sistem školskog takmičenja realizuje, ali i da ideja zaživi među djecom.

On je naglasio da je Ministarstvo uspjelo da za njihov dodatni angažman nastavnicima obezbijedi određene naknade.

Ono što je možda i najvažnije je edukacija našeg nastavnog kadra, koju smo uspjeli da obezbijedimo, uz pomoć OSCE-a, CEV-a i Odbojkaškog saveza, čime dodatno unapređujemo ovaj važan segment sportske oblasti. Pomenuta edukacija će omogućiti da naši nastavnici i nastavnice borave na seminarima u inostranstvu na kojima će imati priliku da svoja znanja u sportovima koji su u programima školskih takmičenja proširuju uz predavanja evropskih sportskih stručnjaka“, rekao je Janović.

On je naglasio da su projekat školskog sporta podržali i partneri Monteput, Aerodromi Crne Gore, Mikrofinansijska institucija Monte Credit, Rukometni, Odbojkaški, Fudbalski, Košarkaški savezi i Školski sportski savez.

Tagovi:
Sve vijesti