Začarani krug dijeta

Autor:

Probali ste ih sve, nisu dale rezultate? Evo kako da prekinete začarani krug.

Začarani krug dijeta Foto: Guliver/Getty Images/nensuria

Keto, peganska, dash, na bazi kupusa, petodnevna, povremeni post, nema dana da ne čujete za neku novu dijetu. Mnoge ste i sami probali, ali niste zadovoljni rezultatima. Zato iznova i iznova tragate za onom koja će skinuti višak sa vaših bokova, butinama ili stomaka.

REŠENJE ZA VIŠAK KILOGRAMA?

I tako se začarani krug gladovanja i prejedanja nastavlja. Rezultat: usporili ste metabolizam , niste izgubili kilograme, a kada se pogledate u ogledalo niste zadovoljni svojom siluetom.

Zato prekinite sa tim začaranim krugom. Rješenje vam je ispred nosa. Da biste uspješno izgubili kilograme, dovoljno je da smanjite porcije i da uvedete redovnu fizičku aktivnost.

BEZ ODRICANJA

To znači da nema odricanja, nema zabranjenih namirnica. Ključ je u umerenosti i izbalansiranosti. Ukoliko rasporedite hranu na više manjih obroka: doručak, prepodnevna užina, ručak, popodnevna užina i večera, nećete gladovati i bićete siti tokom cijelog dana. Rezultati će brzo biti vidljivi, a vi zadovoljni i zdraviji.

BOLJE ZDRAVLJE I LJEPŠI IZGLED

Onoliko koliko ste pojeli, toliko morate i da potrošite. U tome će vam pomoći fizička aktivnost, ali ona umjerena i kontinuirana. Fiizička aktivnost predstavlja svako kretanje tijela koje dovodi do potrošnje energije. Šetnja, brzo hodanje, ples, vožnja bicikla, kućni poslovi, sve je to fizička aktivnost.

Brojna istraživanja pokazuju da su oni koji su fizički aktivniji zdraviji i vitkiji. Studije pokazuju da fizička aktivnost utiče na naše fizičko i mentalno zdravlje. Zato pored umjerenog jela, uvedite i umjerenu fizičku aktivnost. Tri puta nedjeljno u trajanju od 150 minuta.

Sve vijesti