Htjeli da ubiju legendu bejzbola za 7.800$!

Autor:

Koliko vrijedi život u Dominikanskoj Republici? Malo, baš malo...

Htjeli da ubiju legendu bejzbola za 7.800$! Foto: Tanjug/AP Photo/Roberto Guzman

Nevjerovatna i strašna vijest stiže iz Dominikanske Republike!

Još prošle nedjelje je legendu bejzbola Davida Ortiza, koji je za vrijeme godišnjeg odmora boravio u domovini, upucala nepoznata osoba, da bi policija u srijedu uhapsila osumnjičenog uz još petoro ljudi koji su učestvovali u pokušaju ubistva.

Ortiz je upucan u donji deo leđa dok je izlazio iz kluba, a napadač i njegov pomagač su pored njega prošli na motoru, dok su iza njih išla i dvoja kola.

Glavni detektiv istrage otkrio je da je koordinator čitavog napada ponudio napadačima 400.000 dominikanskih pezosa, odnosno oko 7.800 američkih dolara, kako bi ubili Davida Ortiza, desetostrukog Ol-star igrača.

david ortiz Foto: Guliver/Maddie Meyer/Getty Images

"Big Papi" je u karijeri igrao za za Minesote Tvinse i potom prešao u Boston Red Sokse za koje je nastupao od 2003. do 2016. godine, a "vlasnik" je i mnogobrojnih rekorda.

Ortiz je odmah po dolasku u bolnicu hitno operisan, odstranjena mu je žučna kesa i dio creva, da bi potom drugi put bio operisan i u Bostonu, gdje živi s porodicom, ali je i dalje na intenzivnoj njezi zbog ozbiljnosti stanja.

Svi se nadaju da će se potpuno oporaviti...

Tagovi:
Sve vijesti