Danas smjenjuju Krstajića: "Nema ljutnje!"

Autor:

"Šta god da se desi, ako treba da se raziđemo, razići ćemo se prijateljski", poručio je selektor Srbije pred današnji sastanak Odbora za hitna pitanja na kome će biti riješena njegova sudbina.

Danas smjenjuju Krstajića: "Nema ljutnje!" Foto: Tanjug/AP/Armando Franca

Odbor za hitnja pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS), preciznije članovi tog tela Slaviša Kokeza, Nenad Bjeković, Ilija Petković, Novica Tončev, Dragan Simović i Slobodan Ilić, raspravljaće ovog četvrtka o sudbini Mladen Krstajića.

Ako je suditi prema ranijim informacijama koje su procurile iz "kuće fudbala", Srbija će 13. juna ostati bez selektora Mladena Krstajića zbog katastrofe doživljene u Lavovu.


"Orlovi" su se sa gostovanja u Ukrajini vratili poniženi (5:0), a utisak nije mnogo popravila pobjeda nad slabom Litvanijom (4:1), tako da će FSS danas zvanično potvrditi da u nastavak kvalifikacija ide sa drugim selektorom.

"Šta god da se desi, ako treba da se raziđemo, razići ćemo se prijateljski. Treba i sutra da se živi. Nema ljutnje, niti će je ikad biti s moje strane", rekao je Krstajić za "Žurnal".

"NE BIH IZVEO ISTIH 11"

"I sutra bih opet na tu utakmicu izašao u formaciji 3-5-2 zato jer sam pravio analizu, mjesec dana studirao šta igra Ukrajina... Studiozno smo sve radili, razgovarao sam sa igračima oko svega i prihvatili su", rekao je Krstajić koga je novinar "Žurnala" potom upitao da li bi izveo istih 11 fudbalera? "Ne, ali ne mogu da pričam o tome", odgovorio je on.

Već i ove njegove riječi zvuče kao da se već pomirio sa time da je izgubio funkciju selektora, koju je naslijedio od Slavoljuba Muslina, kome je bio pomoćnik, pa je tako Srbiju zvanično vodio od kraja decembra 2017. godine.

"Nikakvih problema nema, sa Slavišom niko i ništa ne može da me posvađa.
Niti iko može da očekuje moju eventualno negativnu reakciju. Nema potrebe da se diže tolika fama oko mene, bitni su reprezentacija i septembar. Ko god da dođe posle mene, kadgod: sutra ili za godinu-dvije, hoću da mu pomognem sve što me upita i što mogu", naglasio je Krstajić i ponovio da njegov odnos sa FSS i predsedniko Kokezom ništa ne može da pokvari.

krstajić, kokeza Foto: MN Press

"I dalje vjerujem da možemo da se plasiramo i da će Srbija igrati na Evropskom prvenstvu. Sa Krstajićem ili bez njega, najmanje je bitno".

Nasljednik selektora Mladena Krstajića trebalo bi da bude Ljubiša Tumbaković, koji više nije selektor Crne Gore nakon što je odbio da vodi tim protiv Kosova, a i ta odluka bi mogla da bude potvrđena na današnjoj sjednici Odbora za hitna pitanja.

Za to vrijeme pogledajte i poslušajte gostovanje Neše Petrovića u podkastu "Sve u 16" u kom je govorio o Mladenu Krstajiću, ali i o potencijalnom budućem selektoru.

Izvor: YouTube/MONDO

Sve vijesti