Trinkjeri: Nije to do dvorane, to je do Partizana!

Autor:

Upitan za to da li je u životu vodio utakmicu u sličnoj atmosferi, uz zapaljene baklje i dim u inače vreloj i sparnoj dvorani, trener crno-belih je rekao...

Trinkjeri: Nije to do dvorane, to je do Partizana! Foto: MONDO/Stefan Stojanović

"Nije kraj pre poslednjeg šuta", rekao je Andrea Trinkjeri posle dramatične pobede u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa za košarkaše, još mokar od paklene atmosfere u "Pioniru".

Minut-dva ranije, Rade Zagorac posle šest promašaja u šutu za tri, pogodio je sedmi pokušaj na "minus 2" i, nakon što je projektil Bilija Berona sa pola terena uz zvuk sirene završio na obruču, doneo Partizanu zlata vrednu pobedu posle koje je rezultat pred treći meč u subotu nerešen – 1:1.

"Imali smo nešto drugo u planu, ali su oni pozvali kontra tajm-aut, jer su prepoznali akciju. Zato smo morali da menjamo, Rade je visok i na to sam računao, veliki je u odnosu na bekove", prokomentarisao je Italijan, upitan za to da li je Zagorac bio njegov prvi izbor tokom pripreme akcije na 70:72.

VIDEO: RADE ZAGORAC ZA POBEDU, BENG!


Do kraja druge utakmice, odigrane pred Partizanovom publikom, bilo je svega tri sekunde.

Zagorac je izveo bočni aut, krenuo ka reketu, pa promenio kretnju i preko ruke Berona - koji je zaista odigrao dobru odbranu i omeo rivala koliko je mogao - pogodio najvažniji koš ove sezone.

Na pitanje o tome šta je presudilo, Trinkjeri je rekao...

"Puno bolje igrali prvu utakmicu, danas smo stali u trećoj četvrtini, umor, nešto nije ni išlo, ovo smo izvukli zubima, noktima…"

FOTO:
DIM, VLAGA, VRUĆINA U DVORANI I 1:1

Izvor: Kurir


Upitan za to da li je u životu vodio utakmicu u sličnoj atmosferi, uz zapaljene baklje i dim u inače vreloj i sparnoj dvorani, trener crno-belih je rekao...

"Nije to stvar dvorane, to je stvar ekipe koju treniram, a to je Partizan".

Treća utakmica pred navijačima crveno-belih zakazana je za subotu u 18 časova, a već sada je poznato da će biti četvrtog meča.

Sve vijesti