Četvorica otišla, petorici istekao ugovor: Da ostanu!

Autor:

Trener Branko Brnović želi što prije da zna na koga može da računa, a na koga ne, otišli Pešukić, Krkotić, Delić i Filipović, ugovori ističu Mijiću, Božoviću, Zarubici, Mirkoviću i Tučeviću

Četvorica otišla, petorici istekao ugovor: Da ostanu! Foto: MONDO/Bojan Topalović MONDO/Bojan Topalović

Vicešampion države je - htio ili ne - morao da počne pripreme za naredsnu sezonu nakon samo deset dana odmora, ali kalendar takmičenja je takav.

Budućnost je upalila motore na Starom aerodromu gdje će raditi 10 dana, 18. juna će saznati protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a 22. juna će se presliti na Zlatibor, gdje će odigrati tri prijateljske utakmice.

Sa Partizanom 25. juna.

Plan priprema se zna, ali sa kakvim će timom “plavi” ući u Evropu i u iduću sezonu, to se ne zna!

Periša Pešukić se već spakovao i preseliće se u Partizan, Miloš Krkotić, Ivan Delić i Stefan Filipović ne ostaju, a ugovori su istekli Milošu Mijiću, Drašku Božoviću, Luki Mirkoviću, Iliji Tučeviću i Dejanu Zarubici.

Volio bih da ostane ekipa iz prošle sezone, uz možda još dva pojačanja - i to bi bilo to”, rekao je trener “plavih” Branko Brnović.

Brna želi što prije da zna na koga može da računa, a najproblamitičniji oko novog ugovora je Mijić, najbolji igrač Budućnosti iz prošle sezone.

U narednih dva - tri dana moram da imam ekipu, na ljudima iz kluba je da vide kako će to da završe. Već duže vrijeme pričam o tome sa njima, jer ako čekam deset dana to znači da će igrači propustiti najvažniji dio priprema, a to ne želim”, jasan je Brnović.

Nekadašnji selektor Crne Gore ne bježi od igrača iz naše lige, jer je zimus pogodio sa svakim pojačanjem, a volio bi da ima stranca, ali koji pravi razliku.

U Crnoj Gori ima igrača koji su interesantni, svi su bili skeptični kada sam tražio Vujačića, a on se pokazao kao idealno pojačanje, nosio je ekipu. Ne treba potcjenjivati našu ligu, ima dosta mladih fudbalera, sa kojima je potreban rad. Najlakše je pričati ima talenata, a ne raditi ništa. Ne želim da dovodim igrače tek tako, stranac mora da bude duplo bolji od našeg igrača. Tako je bilo i kada sam igrao u Španiji, tako je svuda”, poručio je Brnović, koji je još jednom ponovio da su očekivanja ista ‘borba za duplu krinu i iskorak u Evropi’.

Sve vijesti