Za očuvanje kulturnih dobara u Mojkovcu oko 38 hiljada

Autor:

Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu do kraja ove godine biće izdvojeno oko 38 hiljada EUR, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Za očuvanje kulturnih dobara u Mojkovcu oko 38 hiljada Foto: Vlada Crne Gore Ministar Bogdanović o inicijativi za prenošenje posmrtnih ostataka Petrovića u Crnu Goru

On je, prilikom posjete Mojkovcu, istakao da aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika.

“To potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta Brskovo, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima”, rekao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, ove godine za Mojkovačku filmsku jesen biće izdvojeno 16 hiljada EUR.

“Zajedno ćemo raditi na promociji i jačanju tog brenda. Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu, samo do kraja tekuće godine, izdvojićemo oko 38 hiljada EUR”, naveo je Bogdanović.

On je najavio da će Ministarstvo kulture uskoro predstaviti novi umjetnički program koji će organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne uprave i Centra za kulturu, Bogdanović se upoznao i sa ostalim planovima koji se tiču unaprjeđenja kulture u tom gradu.

On je pozvao stvaraoce iz Mojkovca da sa svojim idejama učestvuju na drugom konkursu u okviru programa „Kreativna Crna Gora“, koji će tokom ljeta raspisati Ministarstvo kulture.

Bogdanović je dodao je da se u narednom periodu očekuje veća aktivnost lokalnih institucija kulture na polju međunarodnih programa saradnje.

On je istakao da je resor na čijem je čelu u potpunosti spreman da im u tim aktivnostima pruži podršku.

Sve vijesti