Prijava Medenice blagovremena i potpuna

Autor:

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica jedini je kandidat za novi mandat na čelu te najviše sudske instance, a njena prijava je blagovremena i potpuna, utvrđeno je na današnjoj sjednici Sudskog savjeta.

Prijava Medenice blagovremena i potpuna Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Na sjednici, Savjet je sačinio listu kandidata za izbor predsjednika Vrhovnog suda, nakon što je sprovedena procedura, objavljen javni oglas i utvrđeno da je prijava Medenice, kao jedinog kandidata, blagovremna i potpuna.

“Listu kandidata Sudski savjet će dostaviti Opštoj sjednici Vrhovnog suda, koja će dvotrećinskom većinom ukupnog broja sudija toga suda, tajnim glasanjem, utvrditi obrazloženi predlog za izbor predsjednika Vrhovnog suda, i isti dostaviti Sudskom savjetu”, kaže se u saopštenju.

Na sjednici obavljen je intervju sa kandidatima prijavljenim na oglas za izbor predsjednika Osnovnog suda u Herceg Novom, sa sutkinjom tog suda Dijanom Dragišić i sudijom Osnovnog suda u Nikšiću Ivanom Perovićem.

Savjet je, kako se navodi, dao saglasnost na broj utvrđenih radnih mjesta Predlogom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnog suda u Nikšiću.

Savjet je imenovao predsjednicu Osnovnog suda u Podgorici Željku Jovović za predsjednicu Vijeća za ocjenjivanje rada sudija u tom sudu.

Savjet je donio odluku po internom oglasu za trajno dobrovoljno raspoređivanje dvoje sudija u Upravni sud Crne Gore, nakon što je razmotrena analiza Komisije za trajno dobrovoljno raspoređivanje, o potrebama suda u kojem prijavljene sudije rade.

Odlučeno je da se u Upravni sud trajno dobrovoljno rasporede sutkinja Višeg suda u Bijelom Polju Medina Mušović i sutkinja Višeg suda u Podgorici Ljiljana Šoškić.

“Savjet je razmatrao i dopis Komisije za napredovanje u smislu člana 66 Poslovnika Sudskog savjeta, radi utvrđivanja potpunosti i blagovremenosti podnešenih prijava na javni oglas za izbor jednog sudije Višeg suda za prekršaje Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Sve vijesti