Promjene u skladu sa novom organizacionom strukturom

Autor:

Dosadašnji načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Milorad Žižić od danas je načelnik novog Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u novoformiranom Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Promjene u skladu sa novom organizacionom strukturom Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Kolegijum je, kako je saopšteno iz Uprave policije, sagledavajući potrebe službe a shodno novoj organizacionoj strukturi, donio odluku o kadrovskim promjenama kao i postavljenju rukovodioca na nova radna mjesta predviđena Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji UP koji je nedavno usvojen.

Novi načelnik Centra bezbjednosti Nikšić je Tihomir Goranović, koji je do sada bio angažovan u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije MUP-a dok je prije toga bio načelnik Odjeljenja bezbjednosti Plužine.

Novi načelnik Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije je Dejan Knežević.

On je, kazali su, do sada bio angažovan u Specijalnom policijskom odjeljenju

„Za načelnika novog Odsjeka za posebnu operativnu podršku u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije izabran je Mirko Banović koji je do sada bio angažovan u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će Kolegijum sagledavati potrebe službe a shodno tome i dalje kadrovske promjene.

Iz policije su podsjetili da je novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji predviđena je reorganizacija poslova i zadataka u mnogim segmentima, kao i sistematizacija novih organizacionih jedinica, sa ciljem još efikasnijeg obavljanja policijskih poslova i zadataka, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala.

„Cilj je da Uprava policije, na što jednostavniji i brži način, uz angažovanje svakog pojedinca na radnim mjestima na kojima može dati svoj maksimum, postiže što bolje rezultate, u skladu sa evropskim standardima kojima naša policija teži i organizaciono i u radu i djelovanju“, poručuje se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti