Tajger Vuds saosjeća sa Durentom

Autor:

"Želimo da naše telo uradi stvari koje nisu normalne i da to uradimo bolje od svih ostalih. Ali, ponekad stvari odu u neželjenom pravcu".

Tajger Vuds saosjeća sa Durentom Foto: Guliver/Getty Images/Claus Andersen

Legendarni golfer Tajger Vuds gledao je peti meč finala NBA plej-ofa između Toronto Reptorsa i Golden Stejt Voriorsa, u kome je Kevin Durent doživeo ozbiljnu povredu.

MVP prethodna dva finala vratio se na parket posle više od mesec dana pauze, kako bi pomogao saigračima da produže finalnu seriju, u kojoj je Toronto vodio 3:1 i imao prvu "meč loptu". Doktori su mu rekli da nema opasnosti od pogoršanja povrede lista, za koju su inicijalno mnogi sumnjali da je ozbiljnija nego što je saopšteno.

Durent je u prvoj četvrtini igrao sjajno, ubacio je 11 poena (tri trojke), a onda početkom druge osetio oštar bol u predelu Ahilove tetive, seo na parket i potom otišao u svlačionicu...

Detaljnim pregledima u Njujorku biće utvrđeno da li je došlo do parcijalnog ili potpunog kidanja tetive, u zavisnosti od čega bi NBA superstar mogao da pauzira nekoliko meseci ili da propusti čitavu narednu sezonu!

"Bilo je tužno gledati to. Svi mi, sportisti, prošli smo takve situacije, kada znaš da ti se nešto desilo i ne možeš više da se pomeriš, ni da uradiš skoro ništa. Možete videti na njegovom licu da je svestan šta mu se dogodilo. Ja sam to osetio na svojoj Ahilovoj tetivi i na svojim leđima. Taj osećaj je užasan. I niko ne može da ti pomogne", prokomentarisao je Vuds.

On je nedavno trijumfovao na Mastersu, jednom od četiri najvažnija takmičenja u profesionalnom golfu, nakon čak 11 godina "suše". U međuvremenu je četiri puta operisao leđa.

"Ako je pokidao tetivu, to je šest do devet meseci rehabilitacije, a to je najteži deo. Ti dugi, grozni sati, koje niko ne vidi. I zašto mi radimo sve to? Zato što smo takmičari u duši. Naš zadatak, kao sportista, jeste da učinimo da ljudsko telo uradi stvari koje nisu normalne i da to uradimo bolje od svih ostalih, koji su naši konkurenti. Ali, ponekad stvari odu u neželjenom pravcu. Sada smo videli na Kevinu kako to izgleda", objasnio je Vuds.

Šesti meč Golden Stejta i Toronta na programu je u noći između četvrtka i petka od 3.00 ujutru.

Izvor: MONDO

Sve vijesti