DPS: Jokić i Perović biće smijenjeni

Autor:

Odluka Upravnog suda ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu predsjednika Opštine i lokalnog parlamenta, Vladimira Jokića i Dragice Perović, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

DPS: Jokić i Perović biće smijenjeni Foto: DPS

Upravni sud poništio je odluku o smjeni Jokića za koju su glasali odbornici DPS-a, Socijaldemokratske partije, Hrvatske građanske inicijative, Liberalne partije i Socijaldemokrata.

„Neočekivana odluka Upravnog suda pokazala je da je ovaj pravosudni organ zanemario neusklađenost legislative, i to Statuta opštine Kotor i Zakona o lokalnoj samoupravi, i zloupotrebe koje je koalicija na vlasti u Kotoru sprovodila od posljednjih lokalnih izbora, što je kulminiralo legalnom i legitimnom inicijativom većine odbornika u Skupštini opštine Kotor za smjenom Jokića“, navodi se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Oni su kazali da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine.

„Međutim, ova odluka ni na koji način ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu Jokića i Perović, koju ćemo sigurno realizovati“, poručili su iz kotorskog DPS-a.

Kako su dodali, ostaje da se vidi da li će presuda dati legitimitet za nastavak zloupotreba Jokića i Perovićeve koje je Upravni sud zanemario – a to je odlaganje sjednica u nedogled, čime se izigrava nedvosmislena volja većine u lokalnom parlamentu da smijene glavne kočničare razvoja opštine Kotor.

Iz DPS-a su kazali da je izvjesno da će Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu biti po drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnešena.

„Činjenice koje je zanemario Upravni sud, a dobro poznate kotorskoj javnosti su samovoljno donošenje odluka iz nadležnosti Skupštine, nepostojanje budžeta za ovu godinu, nedonošenje vitalnih i zakonom propisanih strateških dokumenata od značaja za razvoj Kotora, nezakonito zapošljavanje aktivista, kumova i rodbine, kao i nepostojanje niti jedne kapitalne investicije od konstituisanja vlasti pa do danas“, kaže se u saopštenju.

U kotorskom DPS-u tvrde da će, uz Jokića, biti smijenjena i Perović zbog, kako su naveli, blokade i neodržavanja sjednica Skupštine, grubog kršenja Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kotor, nepoštovanja većinske volje građana preko legitimno izabranih predstavnika.

Sve vijesti