Ustaša Tompson tvrdi da Pupovac širi mržnju

Autor:

Hrvatski pjevač Marko Perković Tompson, poznat kao zagovornik ustaštva, rekao je za predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miodraga Pupovca da "sije mržnju".

0
A- A A+
hrvatska hrvati milorad pupovac Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Do ovog zaključka pjevač, kome su zbog profašističkih naklonosti zabranjivani koncerti širom Evrope, došao je nakon što je Pupovac povodom napada na Srbe na Braču spomenuo i Tompsonovu pjesmu "Bojna Čavoglave" i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Tompson, poznat po ustaškim i antisrpskim pjesmama, poručio je Pupovcu na Facebooku da prestane da sije mržnju i govori laži, kao i da prestane da "izluđuje sopstveni narod i podstiče ga na mržnju prema Hrvatima", prenosi portal Index.

"Vjerujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipulisanja. Prestanite s krivičnim djelima kao što ste to radili pozivajući naslovnicom u vašem nedjeljniku na klanje Tompsona. Takvih promotera mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a sjetite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku (Vojislav Stanimirović) i shvatićete kako takva mržnja nikome, pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi", napisao je Tompson.

Reakciju Tompsona izazvalo je gostovanje Pupovca na TV N1 kada je, komentarišući incident na Braču, rekao da su Tompson i njegova pesma "Bojna Čavoglave" (koja započinje ustaškim pozdravom) najveći krivac što se taj incident u Supetru dogodio.

PUPOVAC: DA, JA SAM RATNI ZLOČINAC

"Od danas me slobodno smatrajte ratnim zločincem", izjavio je Pupovac u Saboru govoreći o posljednjim slučajevima nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti i istakao da živi u zemlji mržnje i nasilja.

Pupovac je upozorio i na slučaj profesora kojem je izrečena opomena pred otkaz zbog statusa na Facebooku o izletu u Vukovar.

'Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem. I kad još k tome da čujem da je jedna osnovna škola u Zagrebu izrekla opomenu pred otkaz nastavniku, predsjedniku Mense, dakle među najinteligentnijim ljudima ove zemlje, zbog toga što je na svom poslu na Facebooku napisao nešto o čemu bismo svi trebalo da razmišljamo'', rekao je Pupovac.

On je upozorio da se djeci koja posjete Vukovar govori da je Vojislav Stanimirović (osnivač SDSS-a) ratni zločinac.

''Ako je on, od danas slobodno i mene smatrajte ratnim zločincem. Pozivam tužilaštvo da čuje što sam rekao. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i boriću se i biću u klubu takvih zločinaca", istakao je Pupovac.

I onda se čudimo, kako je istakao, što djeca posežu za nasiljem. "Krivimo njih, ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mestu predsjednika Republike i slušaju kada se viče 'Ubij, ubij Srbina', kažu nismo čuli", rekao je Pupovac, prenosi index.hr.

Sve vijesti