Vraćaju se zvijezde u reprezentaciju Srbije

Autor:

Mladen Krstajić je blizu odlaska sa klupe reprezetnacije Srbije, a to automatski znači i da će se dva igrača vratiti u nacionalni tim, piše Kurir.

Vraćaju se zvijezde u reprezentaciju Srbije Foto: Tanjug/AP/Rui Vieira

Kako su već ranije i pisali, gotovo je sigurno da će Luka Milivojević i Matija Nastasić ponovo biti dio reprezentacije. Odlazak Krstajića ujedno znači i njihov povratak.

Srbija će u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 7. septembra protiv Portugalije, zatim i sa Luksemburgom i Ukrajinom sa novim selektorom, dobiti i nove-stare igrače.

Takođe, u reprezentaciju će se vratiti i Nemanja Matić, koji će se do tada oporaviti od povrede.

Podsjećamo, novi selektor biće Ljubiša Tumbaković čije će ''ustoličenje'' biti sjutra od 14 časova, kada će i formalno biti smijenjen dosadašnji selektor Mladen Krstajić.

Ispred Tumbakovića biće postavljen samo jedan cilj - plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, uoči nastavka kvalifikacija u septembru kada "orlovima" dolazi u Beograd prvak Evrope Portugalija.

Reprezentacija Srbije poslije tri utakmice ima četiri boda u B kvalifikacionoj grupi, isto koliko i Luksemburg, ispred je Ukrajina sa 10, a iza Portugalija sa dva iz isto toliko mečeva, dok Litvanija ima jedan.

Ljubiša Tumbaković (66) je u trenerskoj karijeri radio u Radničkom iz Novog Beograda, Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK-u iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. je bio selektor Crne Gore. Sa "sokolovima" se rastao prije nekoliko dana kada je odbio da vodi meč protiv reprezentacije Kosova.

Sve vijesti