Huawei isporučio milion telefona sa HongMeng OS-om

Autor:

Kompanija Huawei već uveliko isporučuje telefone sa svojim operativnim sistemom, ali jedna stvar nije razjašnjena.

0
A- A A+

Huawei ima svoj HongMeng operativni sistem, koji je već isporučen na milion uređaja, koje je kompanija već i proizvela, objavila je analitička firma Rosenblatt Securities. GSMArena navodi da je HongMeng OS prisutan, ali da je nejasno da li su pomenuti uređaji sam inženjerski, odnosno test primjerci ili se već negdje mogu kupiti. S obzirom na to da je u pitanju čak milion uređaja ne vjerujemo da se radi samo o pukom testiranju, ali kineski gigant ne komentariše ništa za sada.

Prema izvještaju pomenute analitičke firme Huawei HongMeng je kompatibilan sa baš svim Android aplikacijama i ima, kako prenosi GSMArena povećanu bezbjednost, kako bi se zaštitili lični podaci korisnika.

The China Daily je ponovo objavila da je Ričard Ju, direktor Huawei-ja, izjavio u javnom WeChat pisanju, da će HongMeng biti spreman do jeseni, najkasnije na proljeće i da će moći da se koristi na televizorima, tabletima, telefonima, nosivim uređajima (satovi, fitnes oprema), u automobilima, ali i na kompjuterima, kao i u svim uređajima, kojima je potreban operativni sistem. Ovo potvrđuje i registrovanje imena HongMeng, za koje je kompanija već dobila zeleno svjetlo u Kanadi, Meksiku, Južnoj Koreji, mnogim azijskim i evropskim zemljama…

Za sada je to sve što smo otkrili o HongMeng OS-u, a podsjećamo vas na priču od prije nekoliko nedelja, kad smo saznali da bi HongMeng mogao da bude - Ark OS.

Sve vijesti